Pompierii îşi deschid porţile de Ziua Protecţiei Civile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș desfășoară o serie de activități, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România. În cadrul subunităților de pompieri din județ, printre care şi cea din Lugoj, se organizează în data de 28 februarie, între orele 10 – 14, ziua porților deschise. Se vor prezenta misiunile specifice subunităților de pompieri, tehnica, accesoriile de intervenție și se vor desfășura exerciții demonstrative.

Marți, 28 februarie, de la orele 13, în Timişoara, pe malul canalului Bega – în zona terasei Flora, se va desfășura o ceremonie cu ocazia Zilei Protecției Civile. În cadrul ceremoniei, 10 noi angajați vor depune jurământul militar şi tot pe malul canalului Bega, în parcul Alpinet, se va constituii un punct de informare preventivă, se va prezenta o parte din tehnica de intervenției, accesorii și măsuri de prim ajutor, în intervalul orar 10 – 14. Din cadrul tehnicii de intervenție nu va lipsi autospeciala CBRN, autospeciala pirotehnică dar și o autospecială cu modul de descarcerare.

De asemenea, vor putea fi admirate ambarcațiunile pompierilor militari și demonstrațiile lor privind salvarea persoanelor rănite, cu participarea Formațiunii de Intervenție Rapidă pe bază de voluntariat și echipei de cercetare canină din cadrul „SALVO”.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *