Porti deschise la pompieri cu prilejul Zilei Mondiale a Educatiei

Pompierii timișeni își deschid, joi, porțile pentru elevii din județ. Salvatorii organizează Ziua Porților Deschise cu prilejul Zilei Mondiale a Educației.

Evenimentul se va desfășura joi, 5 octombrie, la toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș. Cei care doresc să îi viziteze pe pompieri o pot face între orele 9 și 13.

„Astfel, mâine 5 octombrie, subunitățile de intervenție își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție. De asemenea, participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență. Tânăra generație este așteptată și în subunităţile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al județului Timiș, în interval orar 09.00 – 13.00, unde colegii noștri le vor prezenta tehnica de intervenție din dotare și exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor calificat și activităţi cu tematică de pompieri şi protecţie civilă”, transmit reprezentanții ISU Banat.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *