Portretul autorului masacrului din Crimeea. Victime, tratate inclusiv de mama criminalului.

Elevul de 18 ani care a ucis 19 persoane la un liceu din Crimeea era obsedat de criminalii în serie și pasionat de arme relatează presa rusă care speculează că acesta s-ar fi inspirat de la Eric Harris, autorul masacrului de la liceul Columbine, SUA.

Pe 17 octombrie, Vladislav Roslyakov, elev din 2015, la Colegiul Politehnic din Kerci, Crimeea, a ajuns la școală la prânz, a urcat la etajul 2 și a început să tragă în toată lumea. A ucis 19 persoane și a rănit alte zeci. Când a terminat muniția a detonat o bombă facută acasă, relatează life.ru.

Potrivit canalului Mash, a cumpărat săptămâna trecută 150 de cartușe. Un prieten a povestit că purta la el de ani de zile un cuțit sub haine. Martorii au relatat că în ziua atacului a venit la școală cu două rucsacuri, și-a salutat calm prietenii, apoi înainte de a începe să tragă în oameni, a lăsat un rucsac, cel mai probabil cel în care se afla bomba, în cantina colegiului.

Camerele de supraveghere l-au surprins cu arma în mână coborând scările, o imagine care a amintit presei ruse de Eric Harris, autorul masacrului de la liceul Columbine. De altfel jurnaliștii ruși au remarcat că Vladislav s-a îmbrăcat aproximativ la fel ca Eric Harris: pantaloni negri, tricou alb.

Potrivit colegilor, era un băiat retras, nu era violent, nu comunica, nu-i plăcea să învețe pentru că îi displăceau profesorii neprietenoși din liceu pe care ar fi vrut să se răzbune, notează meduza.io. Era un băiat timid care a renunțat din 2014 la toate conturile de pe social media. Cadavrul său a fost găsit în biblioteca colegiului, unde s-a împușcat.

Părinții lui Vladislav sunt divorțați. Tânărul locuia împreună cu mama lui, Galina Roslyakova, care, potrivit canalului Mash, lucrează ca asistentă la spitalul de oncologie din oraș unde au ajuns inclusiv elevi răniți. Aceasta a tratat victime fără a ști că cel vinovat de starea lor este chiar fiul ei. Poliția a ridicat-o din spital pentru audieri. La fel, și pe tatăl lui.

Potrivit canalului Telegram 112 Roslyakov a primit recent permis de port armă. Avea o armă de vânătoare pentru care a cumpărat 150 de cartușe.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *