Porumbeii lugojenilor, de fală în capitala Banatului

Sala ”Aurora” din Timi­şoa­ra a găzduit în perioada 26 – 29 ianuarie expoziţia co­lum­bofilă jubiliară ”110 ani – Fauna Banatului”. Eve­ni­mentul a reunit crescători din Arad, Braşov, Caran­se­beş, Cluj, Gătaia, Lipova, Lu­goj, Reşiţa, Sânnicolau Mare, Timişoara, dar şi in­vitaţi din Austria, Ge­rm­a­nia, Serbia, Slovacia şi Un­ga­ria.

Clubul ”Porumbelul 1929” Lugoj a participat cu 230 de porumbei şi şapte găini de diferite rase. Din cei 25 de membri care au ex­pus, 24 au obţinut titluri de campion.

Aceştia sunt: Ze­no Groza cu Roller de Smirna, Daniel Talpeş cu Roller de Timişoara şi Ta­kla, Marin Petroesc cu Zbu­ră­tor protopop românesc şi Rândunică de Saxonia, Ioan Mihali cu Pestriţ de Tim­i­şoa­ra, Gheorghe Craşovan cu Modena engleză, Andrei Stru­bert cu Gulerat, Gheor­ghe Oneaga cu Strasser, Ni­co­lae Iorga cu Zburător de Botoşani, Nicolae Răchitan cu Lahore, Ioan Frăţilă cu Zburător berzat de Bu­da­pesta, Ioan Murariu cu Ju­că­tor nord caucazian, Va­len­tin Mihăesccu cu Frizat, Nicolae Crâştiu cu Voltat, Ilie Paulescu cu Zburător ciung de Ploieşti, Emilian Ha­ţegan cu Voiajor german de expoziţie, Ioan Căprariu cu Toboşar de Buhara, Ra­mon Fironda cu Roller de Lugoj, Gheorghe Gliga cu Încălţat de Voivodina, Ser­giu Prundeanu cu Voiajor ger­man de expoziţie, Că­tă­lin Silaghi cu Frizat şi Flo­rin Notari cu Pestriţ de Ti­mi­şoara. La găini, Ioan Ho­ban a luat un titlu de cam­pion şi unul de excepţional cu rasa Orpinghton.

În pe­ri­oa­da 24 – 26 februarie, membri A.S.C ”Porumbelul 1929” vor participa la Bra­şov, la expoziţia ”Avirom Ţara Bârsei”.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.