Povestea incredibilă a omului crescut de lupi, într-o peşteră din munţi.

A fi crescut de lupi pare a fi o scenă din Cartea Junglei. Totuşi, este ceva cât se poate de real. Iată o poveste incredibilă a unui om care a fost crescut de lupi într-o peşteră din munţi. După 12 ani, a ajuns în lumea civilizată şi trăieşte cea mai mare dezamăgire a vieţii sale.

În 1965, Marcos Rodriguez Pantoja a fost găsit într-o peşteră, trăind alături de o haită de lupi, alături de care stătuse în ultimii 12 ani.

Marcos a ajuns să trăiască cu lupii încă de când era doar un copil, după ce mama lui a murit, iar tatăl l-a abandonat, vânzându-l unui fermier în Munţii Sierra Morena din Spania.

Bărbatul spune că ar fi avut în jur de şase sau şapte ani la acea vreme şi că fermierul a murit la scurt timp după ce a fost lăsat în grija lui. Acesta a fost momentul în care Marcos a trebuit să înveţe să se adapteze vieţii în sălbăticie.

Avea 19 ani atunci când a fost găsit de autorităţile spaniole, care l-au readus în civilizaţie. Aici s-a schimbat totul.

Viaţa lui a fost de atunci subiect de cărţi, filme şi studii antropologice şi al unui documentar BBC.

Marcos are acum 72 de ani şi trăieşte într-un sat micuţ din Rante, în provincia Ourense şi, cu toate că a trăit înconjurat de oameni zeci de ani, spune că ultimele sale amintiri frumoase sunt cele de pe vremea când trăia cu lupii.

Bărbatul a povestit pentru El Pais că a fost victima înşelătoriilor la locul de muncă şi exploatat de angajatorii din construcţii.

„Cred că oamenii râd de mine pentru că nu ştiu nimic despre politică sau fotbal”, spune Marcos.

Cu toate că simte că nu a fost nciodată capabil să se adapteze vieţii în civilizaţie, vecinii l-au acceptat ca fiind „unul de-al lor”.

Dezamăgit de viaţa alături de oameni, Marcos a mărturisit că a încercat să se întoarcă în munţi, însă lupii nu-l mai recunosc ca fiind unul de-al lor.

„Lupii sunt acolo şi dacă îi strig, îmi răspund. Dar nu se mai apropie de mine. Miros ca oamenii, sunt dat cu parfum”, a explicat, trist, Marcos.

El a povestit şi că s-a întors în locul în care era peştera unde obişnuia să locuiască alături de lupi şi a trăit o mare dezamăgire. În locul vechii lui locuinţe a găsit case şi garduri electrice.

sursa: gandul.info

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.