Prăbușirea leului, de neoprit; euro atinge un nou MAXIM ISTORIC în raport cu moneda națională!

Ziua și maximul istoric pentru euro în raport cu leul. Moneda euro a continuat să crească în raport cu leul și atinge, miercuri, un nou record istoric la cursul anunțat de BNR.

Moneda euro a continuat să crească în raport cu leul și atinge, miercuri, un nou record istoric la cursul anunțat de BNR.

Banca Națională a anunțat, miercuri, un curs în creștere cu 0,02% până la valoarea de 4,6830 lei/euro.

Este a cincea cădere a leului la minime istorice, în ultima săptămână.

Printre motivele care au dus la această evoluție a monedei naționale se numără absența bugetului pe 2019, Ordonanța cu “taxele pe lăcomie”, instabilitatea fiscală, dar și retragerea investitorilor.

Vestea este proastă în primul rând pentru românii cu credite în euro și salarii în lei. Aceștia trebuie să scoată mai mulți bani la plata ratelor, la fel ca și românii care stau în chirie și au negociat plata lunară în euro.

Majoritatea celor cu credite în euro din România au veniturile în lei şi atunci suportă şi inflaţia, alături de deprecierea leului. Potrivit datelor BNR din 2018, populaţia avea credite în valutăechivalent a 39 miliarde lei.

Cresc și facturile plătite de români la operatorii de telefonie mobilă, costurile la utilități, dar și biletele de avion, calculate în euro și plătite în lei.

Deprecierea semnificativă a leului din ultima săptămână scumpeşte importurile şi poate antrena scăderea consumului şi diminuarea încasărilor bugetare din TVA şi accize.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.