Premierul nu îl demite pe şeful Poliţiei Române: “E o notă bună că faptaşul a fost prins în 2 zile”

Premierul Mihai Tudose o refuză pe Carmen Dan şi nu îl demite, încă, pe şeful Poliţiei Române. Mai mult, îi mai dă lui Bogdan Despescu o săptămână să vină cu explicaţii complete despre modul de acţiune în cazul poliţistului.

Suprinzător, premierul a ţinut să laude Poliţia Română pentru faptul că poliţistul pedofil a fost prins în două zile: “E o notă bună”, a spus Tudose.  Reamintim că Tudose a avut miercuri dimineață o întâlnire de o oră cu Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, care i-a prezentat un raport premierului. Potrivit unor surse Realitatea TV, Tudose nu ar fi de acord cu demiterea lui Despescu, propusă de Carmen Dan. Ieri ministrul a transmis la Guvern propunerea de înlocuire a şefului Poliţiei Române cu Cătălin Ioniţă.

Mihai Tudose a făcut anunţul chiar când a început şedinţa de Guvern.

“Am avut o discuție cu domnul Bogdan Despescu, am înțeles pe surse că noua propunere a refuzat funcția și i-am dat termen o săptămână domnului Despescu să-mi prezinte un raport complet al modului în care s-a acționat în această situație.(…) Este o notă bună faptul că faptașul a fost prins în două zile. De ce nu și-au făcut unii datoria înainte, asta e altă problemă”, a spus Tudose, în deschiderea şedinţei.

Încă de marţi, Mihai Tudose a vrut să aibă, înainte de a lua orice decizie, o discuţie față în față cu Bogdan Despescu, șeful Poliției Române. Întâlnirea a avut loc miercuri dimineața, iar Tudose ar fi decis să nu accepte demiterea lui Despescu, solicitată de Dan.

Ceva mai devreme, informațiile Realitatea TV arătau că și Cătălin Ioniță, posibilul înlocuitor, ar fi refuzat interimatul propus de Carmen Dan.

Înainte de acest anunţ, şeful Poliţiei Române l-a demis pe şeful poliţistului pedofil, comisarul șef Vornicu Emanuel Rene:

“Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:

1.Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, sef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt;

2.Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;

3.Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

Precizăm că, verificările sunt in desfășurare, pentru a se clarifica întreaga situație de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie, era şoferul comisarului Rene Emanuel Vornicu

Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie, era şoferul comisarului Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră, din cadrul BPR. În trecut, Eugen Stan a fost agent de Poliţie Comunitară, a lucrat la jandarmi, iar din august 2010 ocupa funcţia de agent în cadrul BPR, unde câştiga 3.500 de lei pe lună.

Suspectul locuia într-un apartament din Măgurele, judeţul Ilfov, împreună cu concubina sa, de profesie asistentă medicală. Este divorţat şi are doi copii.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.