Premierul României atacă ”multinaționalele” și băncile care au dat liber angajaților ca să vină la proteste

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal va fi adoptată în şedinţa de astăzi a Guvernului, în ciuda protestelor patronatelor, sindicatelor, primarilor şi preşedintelui Klaus Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a spus la începutul şedinţei din Guvern, că este ”o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susţinând că măsurile privind externalizarea profitului ”au inflamat nişte multinaţionale”.

De asemenea, după ce ministrul de Finanțe și cel al Muncii au prezentat ”beneficiile” modificărilor fiscale ale Guvernului PSD, premierul Mihai Tudose a spus că tocmai a aflat că sunt nişte sucursale de bănci care le-au dat liber angajaţilor pentru a merge la protest.

Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta eu vă felicit. Poate plătesc şi profit”, a adăugat premierul.

În Piaţa Victoriei protestau deja câteva sute de persoane.

Pe ordinea de zi sunt măsurile de modificare a Codului Fiscal şi, ca să nu fiu secretos, vă spun care este părerea mea şi a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Este vorba despre trecerea contribuţiilor. Acolo şi sindicate şi patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuţiilor, s-au inflamat, după ce Guvernul doreşte să introducă măsuri foarte ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislaţia noastră o directivă europeană, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm, ca să nu mai fie deductibil tot profitul. Adică să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi– a spus premierul României la începutul ședinței de Guvern, în fața camerelor de televiziune.

Premierul Mihai Tudose conduce ședința de Guvern în care va fi adoptată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal, adică așa numita ”revoluție fiscală” – în ciuda protestelor patronatelor, sindicatelor, primarilor şi preşedintelui Iohannis. DETALII aici –> https://goo.gl/ypoySe

Posted by StirileProTV on 8 Noiembrie 2017

sursa: stirileprotv.to

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *