Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de corupere sexuală, aplaudat de enoriaşi în faţa Arhiepiscopiei

Peste 300 de enoriaşi l-au aşteptat, luni, pe preotul Cristian Pomohaci, care a fost audiat la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia, în ancheta privind coruperea sexuală a unui minor, oamenii spunând că înregistrarea audio este „lucrătura Diavolului”, „o făcătură”. La sosire, sutele de credincioşi l-au aplaudat şi l-au primit cu lacrimi în ochi, convinşi că preotul nu e vinovat.

 

Preotul Cristian Pomohaci nu mai poate ţine sluijbe. În 30 de zile, acesta trebuie să demonstreze, în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, că este nevinovat.

Părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, a declarat, luni, presei, după ce Cristian Pomohaci a fost audiat în cazul anchetei interne privind presupusa faptă de corupere sexuală a unui minor, că acesta nu mai poate ţine slujbe. Totodată, Pomohaci a negat acuzaţiile care i s-au adus.

„Părintele a fost convocat astăzi (luni – n.r.) la Centrul Eparhial pentru a da unele lămuriri cu privire la situaţia neplăcută care s-a prezentat în articol, prin care era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relaţii intime şi, sigur, în urma unei sume de bani. Aşa cum sunt regulamentele bisericeşti, părintele a fost chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă după cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, părintele a fost oprit de la slujirea sfintelor taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care este dator să aducă argumente în dezvinovăţirea celor prezentate acolo”, a spus părintele Eugen Moldovan.

Cristian Pomohaci a ajuns, luni, la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia însoţit de o femeie şi de un bărbat. Cei trei au intrat în Catedrală, unde preotul va fi audiat în cazul unei posibile coruperi sexuale, după ce pe internet a apărut o înregistrare în care un bărbat, bănuit a fi Pomohaci, îi propune unui tânăr să întreţină relaţii sexuale cu el contra unor sume de bani.

Cei peste 300 de oameni care s-au adunat, luni, în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Alba Iulia l-au aşteaptat „în pace şi rugăciune”, iar enoriaşii susţin că înregistrarea făcută publică pe internet, în care un bărbat, despre care se presupune că este preotul Cristian Pomohaci, încearcă să îi facă propuneri indecente tânărului, este „o făcătură”, o „lucrare a Diavolului” şi cer să vorbească cu ÎPS Irineu.

Rând pe rând, oamenii care s-au adunat într-un cerc, iau cuvântul şi îi aduc laude preotului Cristian Pomohaci.

„Ne-a învăţat să avem familii, să nu aruncăm cu piatra în cel care ne dă pâine. Mai mult de atât, ne-a rugat frumos şi ieri, la biserică, să nu venim la Alba Iulia. Dar noi nu putem să-l lăsăm pe părinte singur, că nici el nu ne-a lăsat niciodată”, a spus unul dintre enoriaşi.

Pomohaci a fost aplaudat de peste 300 de oameni care îl aşteptau în faţa Arhiepiscopiei, enoriaşii având lacrimi în ochi.

Preotul i-a binecuvântat pe cei care îl aşteptau şi nu a făcut declaraţii presei.

„Doamne ajută! Mulţumim lui Dumnezeu!”, le-a spus Cristian Pomohaci enoriaşilor.

Întrebat de reprezentanţii presei dacă acuzaţiile care i se aduc sunt adevărate, preotul nu a răspuns.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeşte într-o comună din Mureş, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între ei, care conţine propuneri indecente, a apărut pe internet.

În înregistrarea convorbirii, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci îi propune unui adolescent să-i arate organul sexual, pe care îl numeşte ”ciocan”, şi îi promite că va fi plătit dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

De asemenea, potrivit înregistrării, preotul Pomohaci îi spune adolescentului că este „fain”, amintindu-i că l-a rugat să-i facă cunoştinţă cu „unul”.

Totodată, preotul i-ar fi spus tânărului că ar putea să „aibă bărbaţi”, dar nu îi trebuie, iar între ei doi a fost „ceva special”. „Ţi-am mai spus o dată şi ai crezut că spun nebunie”, ar fi spus Pomohaci.

Preotul îi aminteşte cum s-au întâlnit şi i-ar fi spus că „a murit” când l-a văzut şi s-ar fi gândit că dacă nu face cunoştinţă „cu băiatul acesta” nu este „bun de nimic”.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzaţiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedeşte a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *