Preşedintele Academiei de arte ”Citta din Roma”, oaspete al Lugojului

Giovanni  Maggi, pre­șe­di­n­te­le Academiei de arte  ”Citta din Roma”, însoțit de di­rectoarea artistică a aso­cia­ției, va sosi la Lugoj joi, 20 iulie.

Anunțul a fost făcut de profesoara Flavia Rosana Căprariu, președinta Asociației ”Fusion of Arts” (FOA). Cele două asociații culturale din România și Italia au semnat anul trecut un parteneriat de colaborare în domeniul artistic.

”În cadrul acordului sem­nat anul trecut în iunie cu FOA, cei doi vin la Lugoj pentru a pune la punct demararea parteneriatului, care înseamnă schimburi de artiști, realizarea de expoziții pe bază de reciprocitate. Este o întâlnire de discuții, pentru ca ulterior să vedem concret pașii de urmat”, spune pre­șe­dinta FOA.

Academia Citta di Roma are o tradiție de peste un se­col. Sub numele de A­so­ciația artistică și culturală ”Citta di Roma”, a fost înființată la 12 septembrie 1911. Ulterior, aluat numele de Accademia Internazionale ”Citta di Roma”.

Actualul președinte, Giovanni Maggi, și-a început mandatul în 1995, preluând acest rol de la sora lui, Giuseppina Maggi.

Președintele Maggi a extins relațiile Academiei Citta di Roma în mai multe țări: Portugalia (Porto e Arcos de Valdevez), România ( Ti­mișoara, Lugoj și Craio­va), Franța (Paris și Nisa), Spania (Barcelona) și Austria (Viena).

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *