Prețul la apă și canalizare, majorat de Consiliul Local

Consilierii locali din grupul PNL şi cei independenţi au făcut opoziţie în cadrul primei şedinţe din 2017, a Consiliului Local Lugoj, la votul pentru proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor practicate la serviciul public de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare-epurare, prezentate în dezbaterea publică din 12 ianuarie.

Ioan Ambruş, liderul PNL în consiliul local, a motivat decizia prin nemulţumirea faţă de cum este coordonată activitatea operatorului local de apă-canal.

“Noi suntem împotriva măririi preţurilor şi considerăm că gestionarea activităţilor la Meridian 22 este necorespunzătoare”, a explicat Ioan Ambruş.

Totuşi proiectul a trecut prin votul consilierilor de la celelalte formaţiuni politice.

S-au abţinut de la vot Ioan Barboni şi Constantin Savu de la PSD, care lucrează la Meridian 22 şi nu au votat Fedor Maşniţă şi Cristian Cornean de la PMP, nefiind prezenţi la şedinţă.

Preţul pentru metrul cub de apă potabilă a crescut cu 28 de bani, iar al celui de apă uzată cu 9 bani. Iosif Groza, managerul Meridian 22, prezent în sală în momentul votului, a precizat că “în calculul preţului s-a luat în considerare creşterea salariului minim la 1.450 lei.

Nu se facturează pierderile din reţea, aceste sunt acoperite din lucrări suplimentare ale societăţii”.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.