Previziuni pentru autostrada Lugoj–Deva: lotul 4 gata in acest an, lotul 3, la inceputul lui 2019

Lotul 4 din autostrada Lugoj–Deva ar urma să fie inaugurat pentru circulaţie încă din acest an, în timp ce lotul 3 dispare din lista previziunilor optimiste, insistă cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, într-o situaţie întocmită referitor la recepţia autostrăzilor programată în 2018. Conform documentului, până la finalul lui 2018 ar urma să fie terminate şi deschise nouă sectoare de autostradă.

Cele două loturi din autostrada Lugoj – Deva aflate în lucru în acest moment apar pe lista viitoarelor inaugurări din perioada apropiată pentru cei de la CNAIR. Compania a întocmit, prin Direcţia Dezvoltare Autostrăzi şi Drumuri Expres, o situaţie referitoare la viitoarele inaugurări de autostrăzi. Interesant este că de pe listă este scos lotul 3, care ar urma să fie deschis la începutul anului viitor, dar pentru 2018 este programat lotul 4.

Din nou, pentru lotul 3 se vorbeşte despre gradul de mobilizare al constructorului, despre soluţiile tehnice propuse de acesta pentru remedierea unor probleme descoperite la lucrările deja efectuate, dar şi despre influenţa condiţiilor climatice. În schimb, optimismul e maxim în ceea ce priveşte cei 22 de kilometri din lotul 4, care ar urma să fie deschişi circulaţiei încă din acest an.

Vești bune pentru autostrăzile din Ardeal, regiune care ar urma să aibă cele mai multe noi inaugurări încă din acest an. Primele pe listă sunt loturile 3 şi 4 din Sebeş – Turda, care ar urma să fie deschise circulaţiei din iulie, chiar dacă lucrările au fost terminate de luni bune. Alte două loturi de autostradă, pe drumul dintre Târgu – Mureş şi Turda, ar urma să fie gata în acest an. Este vorba de o porţiune de 3,6 kilometri între Ogra şi Iernut, care vor fi gata în iulie, respectiv 10 kilometri între Ungheni şi Ogra, care ar urma să fie deschişi în octombrie.

Pentru august se prevede că vor fi finalizaţi 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti. De asemenea, ar urma să fie finalizat podul peste Someş, care ar lega autostrada Transilvania de un lot de 9 kilometri de autostradă, lot care este terminat de mai multă vreme.

sursa: tion.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.