Prima achiziție importantă pentru Spital prin Asociația ”Dr. Teodor Andrei”

Asociația non-profit ”Dr. Teodor Andrei” își arată deja utilitatea. Prin intermediul fondurilor acesteia a fost achi­zi­ționat un concentrator de oxigen, în valoare de circa 7.000 de lei.

”La Infecțioase, nu aveam rețea de oxigen și lucram cu tuburi de oxigen scumpe și care trebuiau schimbate în per­ma­nen­ță. Deci concentratorul, care ia practic aerul din jur și îl convertește în oxigen, este mai mult decât binevenit”, explică medicul chirurg Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Spălătoria își sporește capacitatea

Spălătoria spitalului a fost reabilitată în două etape. Prima parte, legată de zugrăvit și reabilitare la exterior, a fost încheiată anul trecut, iar recent a fost rezolvată și problema instalației de apă și a dotării cu aparatură de capacitate mărită. Spălătoria dispune de trei mașini de spălat și de trei uscătoare.

”Am adus o mașină nouă de spălat cu capacitate mare, de 60 kg, care se adaugă celorlalte două și uscător de capacitate mare, 35 kg, care se alătură celorlalte două, cu capacitate de câte 14 kg. A­chi­zițiile au fost făcute cu bani de la bugetul local. Cu acest prilej, am reabilitat și instalația de apă, inclusiv e­va­cuările pentru apa de la mașinile de spălat și aburul de la uscătoare. Pentru că mașinile sunt grele și au necesitat o nouă fundație, ne-am folosit de prilej pentru a schimba și gresia de pe jos”, arată managerul spitalului lugojean.

Reabilitări în Pavilionul Principal și la Psihiatrie

Alte lucrări finalizate cu bani de la bugetul local sunt instalarea tâmplăriei PVC la Diabet și amenajarea vechii intrări din spatele Pavilionului de Psihiatrie tot cu ușă din PVC.

Tot la capitolul acesta, o lucrare importantă a fost izolarea demisolului de la Pavilionul Principal, unde mereu se infiltra apa. Izolarea s-a făcut cu geamuri PVC, iar la anul se va continua cu reabilitarea instalațiilor.

Tot cu bani de la Consiliul local, au fost reabilitate cele două intrări laterale în Pavilionul Principal (casa scărilor).

Turnul de apă, protejat împotriva frigului

Tot în ultimele zile s-a rezolvat o situație care punea frecvent probleme în trecut.

”La clădirea cu ambulatoriile ORL și Oftalmologie am reabilitat casa scărilor de la turnul de apă. Aici, geamurile erau insuficient izolate și confecționate din materiale improprii. Din cauza lor, coloana de apă îngheța frecvent, ultima dată a fost reparată anul trecut”, spune dr. Floroni.

Și această lucrare a fost executată cu bani de la bugetul local.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.