Prima rectificare de buget din acest an prevede bani pentru curățarea fântânilor

Primăria pregăteşte un plan de lucrări pentru o curăţare la adâncime a celor 38 de fân­tâni publice pentru a­li­­men­tarea cu apă potabilă a municipiului. Lucrările ur­mea­ză să fie executate în­ce­pând din vară după apro­ba­­rea sumelor necesare. Ba­­nii sunt prevăzuţi în rec­ti­fi­carea de buget ce va fi in­trodusă pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a acestei luni.

“Este o lucrare im­por­tan­tă, vrem să curăţăm toate fântânile din oraş şi pentru asta am prevăzut 400.000 de lei. Deznisiparea şi dez­in­fec­tarea instalaţiilor de captare trebuie făcute pentru a nu mai avea probleme cu calitatea apei. Documentaţia este de­pu­să deja pe SEAP, iar lu­crările vor fi făcute numai de profesionişti. În suma a­lo­ca­tă intră şi mentenanţa in­sta­laţiilor” a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Suma totală prevăzută în rectificarea pozitivă de buget este 1,7 milioane de lei. Banii se împart între lucrări edilitar-sociale, învăţământ, sport şi acţiuni de distrugere a in­sec­te­lor dăunătoare.

Clubul Sportiv Municipal Lugoj va primi 100.000 de lei, pentru dezinsecţia ora­şu­lui sunt a­lo­caţi 65.000 de lei, ale 400.000 de lei merg spre Co­legiul Naţional Coriolan Bre­diceanu, Liceul Teh­no­lo­gic “Aurel Vlaicu”, Şcoala ge­nerală 2, Şcoala Filaret Barbu, şi grădiniţele PP 2, PP 4, PP 5, iar 200.000 au fost repartizaţi pentru refacerea faţadei Şcolii de arte “Remus Taşcău”, lucrare care se scoate zilele următoare la licitaţie.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.