Primar din Timis găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Ionel Curuţi, primarul comunei Mănăştiur a fost găsit în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate. Edilul timişean este acuzat că în perioada mandatului din 2008 – 2012, a semnat și aprobat mai multe contracte (de administrare și concesiune), precum și documentele aferente acestora, încheiate între Primăria comunei Mănăștiur și Asociația Proprietarilor de terenuri „ARTEMIS” Mănăștiur, asociație în cadrul căreia soția sa deține calitatea de membru fondator și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director.

În felul acesta, Curuţiu a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CURUȚI IONEL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul transmis de ANI.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate arată că primarul Mănăştiurului va fi sancţionat cu pierderea dreptului de a mai exercita pentru o perioadă de trei ani o demnitate publică.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […] Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, a comunicat ANI.

Contactat de Cetăţeanul, Ionel Curuţi a comunicat că nu poate să discute momentan subiectul fiind la spital. În momentul în care vom avea opinia dânsului, o vom publica.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *