Primăria cumpără coşuri de gunoi! Poliția Locală trebuie să aibă grijă de păstrarea curățeniei

Autoritățile locale au transmis că în perioada următoare se vor face investiții pentru îmbunătățirea colectării stradale a deșeurilor ocazionale și păstrarea curățeniei în zona centrală a municipiului.

“Aș­tep­tăm să sosească un lot de 30 de coșuri noi de gunoi stradale, care sunt necesare în special în zona centrală a orașului. Sperăm să putem să începem montarea lor chiar de săptămâna viitoare”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Poliția Locală a primit un ultim avertisment pentru îndeplinirea sarcinilor ce îi revin în ceea ce privește păstrarea și respectarea normelor de cu­ră­țe­niei pe raza orașului.

“În ceea ce privește curățenia în municipiu și zonele de la intrări o problemă rămasă nerezolvată este cea a deponeelor ilegale. S-a solicitat Poliției Lo­cale pedepsirea exemplară a celor care aruncă deșeuri de orice tip în locuri neamenajate în acest scop. Este ultima dată când mai atrag atenția Poliției Locale să-și intre în atribuțiile ce-i revin prin hotărârile aprobate de către Consiliul Local Lugoj. Sperăm că și curățarea zonelor afectate de depozitarea nepermisă a gunoaielor va putea fi făcută după ce vom avea stabilit operatorul pentru contractul de salubrizare al municipiului”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Situația gropilor clan­destine de gunoaie s-a a­gra­vat în ultima perioadă, deșeurile ajungând să fie aruncate până și pe forajele de apă de pe drumul Tapiei, care asigură alimentarea po­pu­lației.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *