Primăria Lugoj a demolat o clădire de 100.000 de lei, pe care nu a folosit-o

Presa locală (lugojeanul.ro) scria ieri despre mizeria din clădirea de lângă Piaţa “Timişul” din Lugoj. Întrebat de ce nu supraveghează nimeni imobilul şi a ajuns în starea respectivă, viceprimarul Cristian Galescu a declarat că va dispune măsuri. 

Măsurile au apărut! Nu s-a făcut curat aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci clădirea a fost pur şi simplu demolată, deşi era nouă şi nu fusese folosită vreodată. Explicaţia pentru acest demers extrem a dat-o tot viceprimarul Lugojului, primarul Francisc Boldea fiind în concediu.

,,Primăria a dispus demolarea acestei construcții, deoarece ea a fost ridicată în acest loc ilegal. Firma constructoare suportă pe cont propriu cheltuielile de dezafectare, iar materialele rezultate în urma acestei acțiuni revin firmei respective. În primăvara acestui an, se vor continua lucrările de refacere a drumurilor din jurul pieței și toată zona, până la Autogara ,,Atlassib” va fi supusă unui program de reabiltare” , a declarat viceprimarul Cristian Galescu.

 

Declaraţia viceprimarului este cel puţin suprinzătoare, având în vedere că imobilul respectiv a fost ridicat la comanda Primăriei Lugoj, de către firma Matcon, constructorul pieţei, la costuri de circa 100.000 de lei. Clădirea ar fi trebuit să ajungă la proprietarul unui spaţiu din Piaţa Timişul, demolat ilegal. Proprietarul a refuzat oferta Primăriei şi cauza a ajuns în instanţă. Din toată această “afacere” s-au pierdut 100.000 de lei, costurile construirii unei clădiri ce nu a fost niciodată folosită şi care joi, 1 februarie, a fost demolată.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.