Primăria Lugoj cere administrarea malurilor râului Timiş

Administrația locală inten­țio­nează să preia în ad­ministrare, de la Apele Ro­mâne, pentru amenajare și modernizare, malurile Ti­mi­șului între noul pod pietonal din cartierul Ștrand și podul CFR, la pa­chet cu insula de lângă Cotu-Mic. Perioada a­vută în vedere este de 10 ani.

“Ideea de a administra noi ma­lurile Timișului, pe porțiunea care traversează Lugojul este mai veche. Acum vrem să ne a­dre­săm Apelor Române – Adm­inistrația Bazinală de Apă Banat să primim tem­po­rar, pentru un deceniu, am­bele maluri ale Timișului care sunt pe teritoriul Lu­go­ju­lui. Ne propunem să dăm o altă față ma­lurilor râului Ti­miș, să creăm o zonă fru­moasă de pro­menadă cu alei, inclusiv pentru biciclete, locuri de re­la­xare, bănci și iluminat pu­blic, să nu mai avem ca până acum bălării și mizerie. În ședința de Consiliu Local din această lună, o să cerem consilierilor acordul pentru pre­luarea administrării ma­lu­rilor și pentru a crea un spațiu verde civilizat”, a spus Fran­cisc Boldea, primarul Lu­­gojului.

Dacă solicitarea își va urma cursul propus de Primărie, lucrările ar fi e­xe­cu­tate anul următor, suma pre­văzută a fi investită fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *