Primăria Lugoj închiriază pajiști pentru crescătorii de animale

Crescătorii de animale, care sunt membri ai comunității locale cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului de pe malurile Timișului, pot solicita suprafețe de pajiști de la Primăria Lugoj.

În vederea desfășurării activității de pășunat, administrația locală pune la dispoziție peste 630 de hectare de pajiști, care aparțin domeniului privat al Lugojului.

Terenurile sunt pe teritoriul localităților Lugoj (267,3921 ha pășune), Tapia (301,7125 ha pășune) și Măguri (61,4230 ha pășune) și vor fi acordate prin atribuire directă.

Pajiștile vor putea fi închiriate de către crescătorii de animale pe o perioadă de șapte ani, cu respectarea perioadei de pășunat, respectiv 23 aprilie – 26 octombrie a fiecărui an. Aceștia vor avea posibilitatea de prelungire a contractului cu încă trei ani.

Prețul a fost stabili la 450 de lei/ha/an, însă va suferi modificări anual, prin raportare la prețul mediu stabilit de către Consiliul Județean Timiș pentru kilogramul de iarbă.

Crescătorii de animale vor putea deduce din suma datorată cu titlu de chirie un cuantum de maxim 75% din aceasta încă din al doilea an de închiriere, dar doar pentru cheltuielile suportate cu realizarea lucrărilor prevăzute în amenajamentul pastoral.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *