Primăria Lugoj închiriază un autobuz articulat pentru transportul public de călători

Societatea din subordinea Consiliul Local Lugoj, Meridian 22 își va mări flota de transport public de călători, de data aceasta cu un autobuz care va putea transporta până la 200 de călători.

Autobuzul este articulat (cu burduf) și va deservi cea mai aglomerată rută din municipiu, mai ales pe perioada școlii.

“Vom închiria un autobuz din acelea lungi pentru că nu ne mai descurcăm cu ce avem pe traseul de 21 de km de la fostul cartier ITL până la Tirol. Sunt foarte mulți copii pe care trebuie să-i preluăm și un astfel de autobuz, cum erau pe timpuri ne ajută foarte mult. După ce vom vedea ce vom face cu transportul în comun pe care acum îl gestionează Meridianul vom decide dacă îl cumpărăm sau nu”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Autobuzul este de culoare verde, marca Mercedes, adus din Elveția, de la Zurich și este preluat de la o firmă din Sibiu specializată în autobuze second-hand.

Costul unui astfel de autobuz cu 47 de locuri pe scaune și peste 112 locuri în picioare este de 13.000 de euro fără TVA.

În flota actuală deservită de Meridian 22 sunt patru aubuze și două microbuze. În urmă cu doi ani societatea a achiziționat, tot de la Sibiu, un alt autobuz Mercedes, cu o capacitate de până la 100 de locuri.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.