Primăria va închiria Casa de Cultură a Sindicatelor; se pregăteşte să plătească chirie şi să reabiliteze imobilul

Ceea ce la începutul anului era doar un zvon, va deveni oficial în şedinţa Consiliului Local al Muncipiului Lugoj de marţi, 28 februarie. Primarul Francisc Boldea cere aleşilor locali aprobarea unei comisii de negociere pentru închirierea Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj. Comisia pe care edilul şef o propune este formată din Cristian Galescu, viceprimar; Dinel Maziliu, arhitect şef; Dan Ciucu, secretarul municipiului; Petru Galin, directorul economic al Primăriei Lugoj şi Tiberiu Olteanu, şeful serviciului de administrare şi întreţinere a domeniului public.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de către consilieri, comisia mai sus menţionată va negocia cu reprezentanţii legali ai proprietarului aspecte privind valoarea chiriei, termenul de închiriere, publicitatea contractului de închiriere, eventualele lucrări de reparaţii necesare în vederea folosirii în bune condiţii a edificului. Aprobarea finală însă va aparţine tot consilierilor locali.

Imobilul din centrul oraşului se află într-o avansată stare de degradare, iar actualul proprietarul, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România nu s-a mai preocupat de stare lui şi nu a mai făcut o renovare serioasă în ultimii 30 de ani. Asociaţia respectivă este constituită de către Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia; Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa; Confederaţia Naţională a Sindicatelor Democratice din România; Blocul Naţional Sindical, toate cu sediul la Bucureşti.  Reprezentanţii acestor entităţi la Lugoj sunt consilierii locali PSD, Ioan Crăciunescu – director şi Constantin Savu – lider sindical.

Cu alte cuvinte, închirierea Casei de Cultură a Sindicatelor este o afacere cu uşile închise între pesedişti, cu bani de la bugetul local. Rămâne de văzut, cum decurg negocierile, pentru că Primăria Lugoj ar putea înregistra o pierdere totală: dacă va plăti şi chirie şi va şi reabilita un imobil care nu îi aparţine.

Surse din administraţia locală susţin că mişcarea este prevăzută tocmai pentru a scuti actualul proprietar de la plata unor impozite majorate de până la cinci ori, din cauza stării avansate de degradare, aşa cum prevede legea.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *