Primarii din Timiș vor administrație și nu politică! Își înființează propriul partid

Primarii din aproape 50 de unități administrativ teritoriale se dezic de formațiunile politice din care fac parte și vor să-și înființeze un partid, care să se concentreze doar pe rezolvarea problemelor administrative.

Primarii rebeli din PNL, din tot județul Timiș, au avut miercuri, 20 martie, o în­tâlnire la Sânnicolau Mare, în cadrul adunării Grupului de Reformă și Administrație Locală, în frunte cu Alin Nica, Dănuț Groza și Petru Roman, adică primarii localităților Dudeștii Noi, Sânnicolau Mare şi Deta, care s-au poziționat categoric împotriva primarului Ti­mi­șoa­rei, Nicolae Robu, ca pre­ședinte al PNL Timiș.

Din acest grup fac parte și Marcel Avram, primarul din Făget, Sorin Munteanu de la Buziaș și Costel Medelean de la Tomești.

“Suntem un grup care vrea reformă în ad­mi­nis­trația publică locală. Pe noi nu ne întreabă nimeni nimic legat de legi sau problemele cu care ne confruntăm. Pentru parlamentari suntem buni doar când vin alegerile. O să vadă că noi putem fără ei, dar ei nu pot fără noi. O să încercăm să ne descurcăm singuri, pentru că și-așa nu ne ajută nimeni”, ne-a declarat unul dintre primarii din estul județului Timiș.

Lor li s-au alăturat și 12 edili nemulțumiți din PSD Timiş, care s-au opus organizării alegerilor interne, dar și trei consilieri județeni. În total, au fost prezenți 32 de primari.

Fără politică

PNL Timiș ar rămâne astfel fără mai bine de jumătate dintre aleșii locali.
Ruptura dintre primari și pre­șe­dintele PNL Timiș, Nicolae Robu, este una mai veche și s-a datorat modului în care Robu a vrut să-i ex­cludă din funcțiile de conducere ale PNL pe toți cei care și-au permis să îl critice sau să nu fie de acord cu el.

Același Nicolae Robu, forțat de conducerea națio­n­a­lă a partidului, anunța, în urmă cu câteva luni, că a făcut pace cu primarii rebeli.

Deși i-a invitat pe primari să facă parte din BPJ, a fost refuzat, iar rebelii au solicitat dizolvarea actua­lului birou și organizarea de noi alegeri.

Acum, prin cooptarea unor primari din alte partide, GRAL poate căpăta o nouă anvergură.

Având sloganul ”Fără politică, doar adminis­trație!”, în 2020, poate deveni un partid care să aibă candidați proprii la alegerile locale.

Sursa: Redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.