Primarul din Dumbrava, Diplomă de Excelență pentru atragerea fondurilor europene

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timiș a premiat, în data 15 noiembrie, la Ti­mișoara, reprezentanții ad­mi­nistrațiilor locale, or­ga­ni­za­țiile non guvernamentale sau grupurile de acțiune locală, care au avut cele mai bune rezultate în atragerea de fonduri europene pe această axă.

Din zona de est a județului, singurul care a primit Diploma de Ex­ce­lență a fost primarul din Dum­brava, Ioan Ihasz.

“A fost majoratul AFIR-ului, pentru că s-au împlinit 18 ani de la în­ființare. Înaintea acestei denumiri, agenția a fost cunoscută sub numele de SAPARD. Este o recunoaștere a muncii noastre, pentru că în toți acești ani, la Dumbrava am atras pe această direcție, peste 10 proiecte cu o valoare ce depășește 10 mili­oa­ne de euro. Au fost investiții în drumuri, parcuri sau cămine culturale”, a declarat primarul Ioan Ihasz.

Primul proiect a apărut încă din 2005 și a vi­zat asfaltarea a 7,3 kilometri de drumuri comunale. Apoi a fost un altul, de modernizare a drumului din­tre Răchita și Pădurani, par­curi de recreere în Bucovăț și Răchita, alți doi kilometri de asfalt în Dumbrava și Răchita, drumuri agricole în aceleași localități, reabilitarea căminelor din Bucovăț și Dumbrava, piste pentru bicicliști sau achiziționarea unui buldo-excavator.

Agenția pentru Fi­nan­ța­rea Investițiilor Rurale este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. AFIR asigură implementarea tehnică și financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și a preluat în totalitate derularea și monitorizarea Programului SAPARD.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.