Primarul e convins că insolvenţa constructorului de la ştrand nu va afecta lucrările

Francisc Boldea susţine că urmăreşte îndeaproape lucrările de la ştrand şi a avut mai multe discuţii cu Ianos Mate, patronul firmei Matcon, care l-a asigurat că insolvenţa societăţii nu va afecta cu nimic finalizarea ştrandului pentru luna mai, aşa cum a anunţat ultima dată edilul Lugojului.

“Nu are nicio legătură cu faptul că firma a intrat în insolvenţă. Mi-a explicat că a rămas cu bani neîncasaţi, de la mai multe lucrări şi asta i-a adus insolvenţa, dar m-a asigurat că lucrările la ştrand vor fi finalizate. În plus e interesul lor, să termine, pentru că mai au de încasat bani de la noi, aproape 25 la sută din sumă”, a declarat primarul.

La sfârşitul lunii ianuarie, Matcon, constructorul ştrandului din Lugoj a intrat în procedură de insolvenţă administratorul judiciar anunţând toţi creditorii societăţii să se înscrie la masa credală pentru a-şi recupera datoriile. Asta după ce, lucrările la ştrandul din Lugoj au fost blocate din 2014, la un an după ce au început, pentru că Primăria Lugoj, constructorul Matcon și proiectantul Rheinbrucke, au avut mai multe neînţelegeri legate de plățile făcute în timpul proiectului. Valoarea lucrărilor de reabilitare depășește 2 milioane de euro.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *