Primarul Nicolae Robu, audiat de procurorii anticoruptie

Primarul Nicolae Robu a ajuns vineri dimineață la sediul DNA din Timișoara. Audierea are loc după ce, joi, viceprimarul Dan Diaconu și șeful Direcției Edilitare din primărie, Culiță Chiș, au fost chemați și ei la DNA să dea explicații într-un dosar care vizează reabilitarea unor blocuri cu bani din fonduri europene.

La sosirea la DNA, primarul a declarat că nu știe de ce a fost chemat.

”De ce ați venit la DNA?”, l-au întrebat jurnaliștii pe Nicolae Robu. ”Nu știu, o să vedem!”, a răspuns primarul. ”Nici într-un caz nu am griji”, a mai spus edilul local.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze cu privire la proiectul de anvelopare cu bani europeni al unor blocuri, Nicolae Robu a răspuns:

”Eu așa știu că totul a fost legal. Ce-au făcut alții nu pot să vă spun. (…) Eu personal nu am făcut nicio greșeală și am încredere în colegi și cred că nici ei nu au făcut, dar asta se va vedea. Eu știu ce am făcut eu.”

Cei doi colegi – Dan Diaconu și Culiță Chiș – au fost audiați joi de procurorii anticorupție într-un dosar care vizează posibile ilegalități făcute în cadrul unui proiect de anvelopare al unor blocuri din Timișoara. Nicolae Robu a spus că nu a discutat cu cei doi după evenimentele de joi. ”Nu am vorbit că nu au mai venit la primărie”, a spus Robu.

Nicolae Robu, suspect în dosarul anvelopării blocurilor

Primarul Nicolae Robu a ieșit de la întâlnirea cu procurorii anticorupție care a durat aproximativ 45 de minute. A confirmat că audierea a avut loc în cadrul anchetei care vizează anveloparea unor blocuri, pe fonduri europene.

La ieșire, edilul local a spus că a fost audiat în calitate de suspect și asta pentru că unele acte poartă semnătura lui. Primarul a mai spus și că nu poate garanta pentru altcineva decât pentru el, dar are încredere în colegii lui că nu au făcut nimic ilegal.

Procurorii anchetează anveloparea cu bani europeni a 50 de blocuri din Timișoara, în ultimii patru ani. Anchetatorii suspectează că anumite acte ar fi fost falsificate în cadrul contractului a cărui valoare se ridică la 10 milioane de euro.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *