Primarul propune scoaterea la licitaţie a serviciului de apă şi canal

Joi, 15 martie 2018, de la orele 14.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj se va desfăşura şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj având pe ordinea de zi Proiectul de hotărâre privind stabilirea modalității de gestiune, aprobarea Studiului de oportunitate, Fișei de date a achiziției, Caietului de sarcini și Contractului de delegare a gestiunii Serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din Municipiul Lugoj.  Iniţiator este primarul Francisc Boldea.

Proiectul a fost respins în ultima şedinţă. Meridian 22, societate a Consiliului Local Lugoj, se află într-o situaţie delicată, la 1 mai expirându-i licenţa şi contractul cu Primăria Lugoj, fapt care ar duce practic la închiderea societăţii. Ca să se evite această situaţie, edilii lugojeni au ajuns la soluţia de scoatere la licitaţie a serviciilor de furnizare a apei şi a celui de canalizare. Dacă Meridian câştigă această licitaţie îşi mai poate continua activitatea pentru o perioadă.

Însă, există posibilitatea ca la această licitaţie să participe orice societate din ţară, posibilitate pe care administraţia locală nu o ia în calcul tocmai din cauza problemelor mari de la cele două servicii, vezi situaţia dezastruoasă de la staţia de epurare, acolo unde nicio altă societate nu s-ar băga să încaseze amenzi de sute de mii de lei, cum face Meridian.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.