Primele victime identificate ale atentatului din Manchester. Cine erau copiii care merseseră la spectacolul Arianei Grande

Georgina Callander, în vârstă de 18 ani, a fost identificată drept prima victimă a atentatului de la Manchester, una dintre cele 22 de persoane care şi-au pierdut viaţa atunci când un atacator a detonat un dispozitiv exploziv. Georgina îi scrisese pe Twitter Arianei Grande chiar duminică, spunându-i cât este de încântată de apropierea concertului şi că abia aşteaptă s-o întâlnească.

 

Fosta elevă a Bishop Rawstorne a fost în al doilea an la cursurile de sănătate şi îngrijire socială la Colegiu, iar instituţia a transmis că va oferi suport şi consiliere pentru toţi cei afectaţi de această tragedie.

Un prieten apropiat al fetei a spus pentru Evening Standard, publicaţie citată de Daily Mail, că adolescenta a murit la spital, vegheată de mama sa. Prietenii i-au adus omagii pe reţelele de socializare: „O fată frumoasă, cu cel mai suflet, o să-mi fie întotdeauna dor de tine, odihneşte-te în pace într-un loc mai bun decât aici. Te iubesc”.

Saffie Rose Roussos, în vârstă de doar opt ani, este a doua victimă identificată a atentatului de pe Manchester Arena: „Saffie a fost pur şi simplu o fetiţă frumoasă în sensul propriu al cuvântului. Era iubită de toată lumea, iar căldura şi bunătatea ei vor rămâne mereu în memoria noastră. Saffie era liniştită şi creativă”, a declarat Chris Upton, profesor la şcoala primară Tarleton, acolo unde învăţa Saffie.

Vestea morţii sale a venit ca „un şoc enorm” pentru toată lumea, a adăugat acesta, arătând că simplul gând că cineva poate merge la un concert şi să nu se mai întoarcă niciodată este sfâşietor. Saffie se afla la spectacol împreună cu mama şi sora sa, şi ele grav rănite şi transportate la spitale separate.

 

Cel puţin 22 de oameni, inclusiv copii, au murit, iar 59 au fost răniţi, după ce un atacator sinucigaş a detonat un dispozitiv exploziv la un concert al cântăreţei Ariana Grande.

Explozia s-a produs la ieşirea din incintă.”În prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date”, a anunţat un reprezentant al Poliţiei, care merge pe ipoteza unui atentator sinucigaş. „Prioritatea noastră este să stabilim dacă acesta a acţionat singur sau ca parte a unei reţele. Atacatorul, pot să vă confirm, a murit. Credem că avea un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat provocând această atrocitate”, a declarat Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.