PRIMUL DISCURS al lui Trump în faţa Congresului. „Noul capitol de măreţie” şi investiţiile uriaşe, promise de preşedintele SUA

Preşedintele Donald Trump a susţinut primul discurs în faţa Congresulu şi şi-a prezentat priorităţile mandatului , promitând să aloce un trilion de dolari pentru investiţii în infrastructură, cerând sprijinul politicienilor pentru reformarea sistemului de asigurări de sănătate şi anunţând “un nou capitol de măreţie” pentru SUA.

“Pentru a lansa reconstrucţia ţării noastre, voi cere Congresului să aprobe o legislaţie care va genera investiţii de un trilion de dolari în infrastructura Statelor Unite, finanţate cu ajutorul capitalurilor publice şi private, şi va crea milioane de locuri de muncă”, a declarat Trump în cursul primului discurs ţinut în faţa Congresului după învestirea în funcţia de preşedinte.

“De asemenea, cer Congresului să abroge şi să înlocuiască Obamacare cu reforme care să permită opţiuni extinse, să îmbunătăţească accesibilitatea, costuri mai reduse şi să ofere servicii medicale mai bune”, a adăugat Donald Trump.

Preşedintele american a făcut un apel la politicieni, republicani şi democraţi, să-şi unească forţele pentru a rezolva problemele cu care se confruntă Statele Unite, spunând că “timpul mentalităţilor meschine a trecut”.

„Nu putem permite ca ţara noastră să devină un sanctuar pentru extremişti”

Preşedintele american a vorbit despre măsurile antiimigraţie menite să protejeze cetăţenii americani de pericolul terorist, promiţând din nou să distrugă organizaţia teroristă Stat Islamic şi reafirmându-şi sprijinul pentru alianţa Statelor Unite cu Israelul.

“Nu este compasiune, ci nesăbuinţă, să permiţi intrarea necontrolată a unor persoane din locuri unde o verificare adecvată (în materie de securitate) nu este posibilă (…) Nu putem permite formarea unui cap de pod pentru terorism în interiorul Americii – nu putem permite ca ţara noastră să devină un sanctuar pentru extremişti”, a declarat Donald Trump, cu ocazia primului său discurs în faţa Congresului după instalarea la Casa Albă.

“Din acest motiv, Administraţia mea lucrează la îmbunătăţirea procedurilor de verificare şi în scurt timp vom adopta noi măsuri pentru siguranţa naţiunii noastre – şi pentru a ţine departe pe cei care ar încerca să ne lovească”, a continuat liderul american.

În acelaşi timp, Trump a anunţat faptul că a cerut Departamentului Apărării să dezvolte un plan pentru distrugerea organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Sistem de imigraţie „pe merit”

Trump a propus adoptarea unui sistem de imigraţie legală bazat pe merit, oferind drept exemplu state ca Australia sau Canada.

“Mai multe naţiuni din întreaga lume, cum ar fi Canada, Australia şi multe altele – au un sistem de imigraţie bazat pe permit. Principiul de bază este acela că persoanele care doresc să emigreze într-o ţară trebuie să se poată susţine singure din punct de vedere financiar”.

“Abandonarea sistemului actual de imigraţie cu persoane slab calificate şi adoptarea unui sistem bazat pe merit va aduce multe beneficii: va economisi enorm de mulţi bani, va permite creşterea salariilor şi sprijinirea familiilor aflate în dificultate”, a declarat preşedintele.

Trump a susţinut totodată că lucrările la zidul de la frontiera cu Mexicul vor începe curând, înainte de termen, iar acest zid va reprezenta “o armă foarte eficientă împotriva drogurilor şi criminalităţii”.

“În acelaşi timp, Administraţia mea a răspuns cererilor poporului american pentru controlul imigraţiei şi securizarea frontierelor. Prin punerea în aplicare a legilor privind imigraţia vom putea mări salariile, ajuta somerii, să economisim miliarde de dolari şi să ne facem mai sigure comunităţile noastre”, a declarat Trump.

“Trebuie să restabilim integritatea şi aplicarea legii la frontierele noastre. Pentru aceasta, vom începe în curând construcţia unui mare zid de-a lungul frontiere noastre sudice. Vom începe înainte de termen şi, odată finalizat, va fi o armă foarte eficientă împotriva drogurilor şi criminalităţii”, a adăugat preşedintele american.

„Susţinem cu tărie NATO”

Donald Trump şi-a exprimat, în faţa Congresului, sprijinul pentru NATO, însă a făcut din nou un apel la statele partenere ca acestea să-şi îndeplinească obligaţiile financiare.

“Susţinem cu tărie NATO, o alianţă care are la bază legăturile din timpul celor două Războaie mondiale care au detronat fascismul, şi un Război Rece care a înfrânt comunismul”, a declarat Trump.

“Însă partenerii noştri trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile financiare”, a completat liderul american.

“Iar acum, în urma unor discuţii foarte directe şi deschise, aceştia (statele partenere) au început să fac acest lucru. Ne aşteptăm din partea partenerilor noştri, din NATO, din Orientul Mijlociu, din Pacific – să joace un rol semnificativ şi direct în operaţiunile militare şi strategice, şi să-şi achite partea lor din costuri”, a adăugat preşedintele american.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *