Primul trofeu ”Tiberiu Brediceanu” merge la Timisoara

Gala festivă a primei ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Tiberiu Brediceanu” a adus strălucirea lumii operei şi a muzicii clasice pe scena teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”.

Juriul a avut o sarcină grea la departajare: din cei 22 de participanţi la faza eliminatorie, desfăşurată sâmbătă la Sala ”Elisabeta Toth” a Şcolii de Muzică ”Filaret Barbu”, 16 au fost aleşi pentru gala laureaţilor de duminică, 21 octombrie.

Marele Premiu şi trofeul concursului au revenit tenorului Marius Zaharia de la Opera Naţională Romînă din Timişoara, mai vechea noastră cunoştinţă de la ”Lugoj Clasic”.

Premiul I a fost adjudecat de soprana Andreea Gabriela Marinescu; premiul II, la egalitate, a fost câştigat de baritonul Mihai Alexandru Raicea şi soprana Sandra Eliza Bărănescu, cea mai tânără concurentă, în vârstă de doar 18 ani, cea care a primit şi premiul ”Redeşteptarea”. Premiul III, tot la egalitate, a fost împărţit de sopranele Andreea Carmen Marin şi Maria Magdalena Duţu.

Acompaniamentul a aparţinut prof. univ. dr. Crimhilda Cristescu (Universitatea Națională de Muzică București), conf. dr. Aida Marc (Timişoara) și prof. Evelin Andreea ROMAN (Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” Timișoara).

Juriul a fost alcătuit din prof. univ. Georgeta Stoleriu – președinte, Dr. Aura Twarowska – director artistic şi prof. univ. dr. Mihai Cosma, iar organizatorul competiţiei a fost prof. dr. Constantin Stan Tufan.

Iată și celelalte premii acordate în concurs:

  • Premiile ”Remus Georgescu”:  Dragancho Najdoski (Macedonia), Ana Maria Vinczy, Daniel Zah, Milanka Noveska (Macedonia)
  • Premiul Academiei  Româno –Americane de Arte și Științe: Diana Zaharia
  • Premiul ”Redeșteptarea”: Sandra-Eliza Bărănescu
  • Premiul ”Filaret Barbu”: Silvia Maria Antemia (Germania)
  • Premiul Ion Vidu, acordat de prof. univ. dr. Marius Raica, rector UMFVB Timișoara: Maria Cristina Fieraru
  • Premiul ”Mirela Zafiri”: Bianca Bettina Mihăescu
  • Premiul ”Francisc Balogh”: Mihail Mihăescu (Republica Moldova)
  • Premiul ”Titus Olariu”: Daniel Zah

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.