Principalul obiectiv al spitalului; acreditarea laboratorului de analize.

La sfârşitul anului trecut a fost demarată acreditarea RENAR a Laboratorului Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei”.

Dacă toate verificările pe parcurs vor avea rezultate pozitive, procedura deschide calea obţinerii mult doritei acreditări din acest an.

“Încă din luna decembrie a anului trecut a venit expertul, a făcut expertiza şi ne-a spus ce mai este necesar. Am pus deja pe planul de investiţii din 2019 aparatura pe care mai trebuie să o cumpărăm, iar o mare parte din aparatură o vom lua pe comodat, cum se iau aparatele de analiză noi nouţe. În mod normal, procesul de acreditare durează 18 luni. Este nevoie de acest istoric, de 18 luni, în care faci analize şi eşti controlat periodic. Dacă în acest interval analizele merg ceas, primim acreditarea. Contractul a fost semnat în octombrie anul trecut. Sper ca anul acesta, în decembrie, chiar dacă vor trece doar 14 luni, să existe posibilitatea ca RENAR-ul să ne dea acreditarea, dacă totul este în regulă. Din punctul meu de vedere ar fi extraordinar”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Menţionăm că organismul naţional de acreditare RENAR este cel care efectuează acreditarea în sănătate, industrie, agricultură, mediu, construcții şi alte domenii economico-sociale.

Acreditarea ar deschide porţile laboratorului, pentru toţi cei care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

“Practic, toţi asiguraţii din Lugoj pot veni la spital doar pentru analize, aşa cum se duc la orice laborator din oraş. Pot veni la noi, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru analizele de care au nevoie şi le fac pe contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”, explică Floroni.

La ora actuală, de analizele laboratorului beneficiază urgenţele plus internaţii la diverse secţii.

Pentru cei din afară, laboratorul e deschis doar contra cost, cu plata analizelor.

Aşadar, pe viitor se va putea merge pe bilet de trimitere, fără a plăti la analize.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.