Probleme noi pe autostrada Orăștie Sibiu, alături de locul unde a fost reparată

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Rutieră au închis traficul pe prima bandă a sensului de mers Sebeș-Sibiu din A1, după ce, din senin, la km 286 a apărut o cocoașă pe calea de rulare.

CNAIR are noi probleme cu autostrada Sibiu Orăștie lotul 3, după ce a încheiat în toamna anului trecut lucrări de reparație ale autostrăzii, cauzate de prezența apelor subterane în corpul autostrăzii, corelat cu materialelor necorespunzătoare utilizate pentru lucrare de către compania italiană Salini Impregilo.

Potrivit sitului CNAIR, traficul este închis pe o bandă lungă de 250 de metri în zona km 286, între Săliște și Cunța, din cauza apariției ”unei tasări la placa de racordare a unui podeț casetat”. Problemele apar la nici trei luni după ce CNAIR a definitivat repararea a 200 de metri din acest lot de autostradă. Acestea nu sunt însă în același punct al autostrăzii. Dacă anul trecut lucrările au privit o locație situată la cinci kilometri vest de capătul estic al lotului de la Săliște, județul Sibiu, acum acestea privesc o porțiune aflată la șase kilometri est de capătul vestic, situat la Cunța, județul Alba.

Situația vine să confirme informații furnizate atât de CNAIR, cât și de fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, în urmă cu câțiva ani. Atât compania, cât și fostul ministrul, declarau că zona reparată anul trecut nu este singura cu probleme. Diferența era că fostul ministrul estima la 6-7 numărul zonelor cu probleme, în timp ce compania aprecia că este vorba doar de aproximativ patru zone.

Situația a fost sesizată de participanții la trafic din județele Alba si Sibiu. “Pe autostrada A1, pe la km. 286, după localitatea Sălişte, la câţiva kilometri de limita cu judeţul Alba, circulaţia este restricţionată pe banda 1, sensul Sebeş – Sibiu. Pe acest sector de drum au apărut denivelări. Se circulă doar pe banda 2, sensul Sebeş – Sibiu, cu restricţie de viteză 60 km/h. Zona este semnalizată corespunzător”, a fost mesajul unui participant la trafic, postat luni seara, pe Info Trafic jud. Sibiu, potrivit Alba24.ro.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *