Profesoara Mihaela Bînă și-a lansat primul volum de proză la Librăria „Esotera”, din Timişoara

Luna ianuarie a acestui an a consemnat debutul literar al profesoarei Mihaela Roșu Bînă de la Colegiul Național Coriolan Brediceanu.

Cartea de proză ”Genul femi­nin” a fost lansată joi, 18 ianuarie, la Librăria ”Esotera” din Timișoara, de la ora 17.30.

Despre autoare și romanul său de debut au vorbit Camelia Pantazi Tudor, scriitoare, jurnalistă și editoare din partea Editurii Astralis București, prof. dr. Adrian Dinu Rachieru, scriitorul și jurnalistul Cristian Ghi­nea și prof. dr. Cosmin Neidoni.

Mezzosoprana Aura A­vram Twarowska, solistă a O­perei de Stat din Viena, a susținut un recital de muzică clasică, acompaniată la harfă de Mihaela Faur, de la Filarmonica Banatul din Timișoara.

Întâlnirea a fost moderată de Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Au participat peste 70 de iubitori de carte, oaspeți din București, Timișoara, Viena, Brașov și Lugoj.

Prof. dr. Mihaela Roșu Bî­nă a absolvit Facultatea de Filologie – Limba și literatura română-franceză la Universitatea de Vest din Timișoara. Este profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național ”Coriolan Bre­di­cea­nu” din Lugoj.

A predat la Li­ceul Teoretic ”Jean Cal­de­ron” din Timișoara și la Școala Generală nr. 3 din Lugoj. A colaborat, timp de trei ani, în pe­rioada de început, la săp­tă­mânalul ”Redeșteptarea”. A a­vut dese apariții în presa literară locală și națională. A fost și consilier municipal, în două mandate, din partea social-democraților lugojeni.

Întâlnirea cu scriitoarea Mi­haela Bînă cu ocazia lan­sării volumului ”Genul fe­minin” a fost organizată de Edi­tura ”Astralis” din București, Li­brăria ”Esotera” din Ti­mi­șoa­ra și Biblioteca Municipală Lu­goj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *