Profesor de Religie, acuzat că a făcut gesturi obscene în fața elevilor (VIDEO)

Acuzații grave aduse unui preot din Mediaș. Bărbatul, profesor de Religie, este acuzat de mama unei eleve că s-ar fi atins în mod indecent în fața elevilor prezenți la oră.

Preotul Adrian Circa este acuzat de mama unei eleve a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică că ar fi comis gesturi obscene în fața clasei, scrie Turnul Sfatului.

Elevii au filmat întreaga scenă și au încărcat imaginile pe un canal de YouTube.

„Să se dea imaginile peste tot, să se vadă ce se întâmplă cu un profesor, cu unul care zice cuvântul lui Dumnezeu. Așa se face în fața a șapte fete? Dacă erau numai 3-4 fete, ce se întâmpla? Dacă le închidea în clasă și își bătea joc de ele? Vreau să anunț poliția, așa ceva nu e posibil, să se procedeze într-o școală. Vreau să mă duc direct la Sibiu, la comandant. La școală nu știe nimeni ce s-a întâmplat, nici directoarea, nici diriginta. Sunt opt fete în clasa aia. Fata mea nici nu băgase de seamă inițial. O colegă din spatele ei a filmat și după oră le-a arătat fetelor. Noi stăm în Valea Viilor și din Valea Viilor până în Copșa, multe se pot întâmpla. O mama se interesează întotdeauna de copila ei. Și când i-am căutat prin telefon să văd ce a mai făcut, am văzut filmarea. Copiii mei nu-s bătaie de joc. De el ce să mai zic? E preot de atâția ani, are familie, are copii, dacă li se întâmpla copiilor lui așa ceva?”, a declarat mama fetei.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu spun că se vor demara cercetări în acest caz.

Ministrul Educaţiei îi cere demisia

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în prezent este în desfăşurare o anchetă în cazul profesorului de religie de la Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuzat de o elevă că s-ar fi masturbat la şcoală.

Liviu Pop i-a cerut public cadrului didactic să îşi dea demisia din sistemul de învăţământ.

Potrivit ministrului, diriginta clasei nu ar fi informat conducerea unităţii de învăţământ despre incident.

“Eu îi cer public să îşi dea demisia din sistemul de învăţământ. Este un profesor de religie şi preot care nu putea să predea în sistemul de învăţământ fără avizul cultului respectiv. Am înţeles că s-a titularizat acum 15 ani. Ancheta este în desfăşurare la nivelul unităţii şcolare. Cealaltă componentă – faptul că eleva clasei respective a sesizat-o pe dirigintă de acest incident, dar diriginta clasei nu a transmis conducerii unităţii de şcolare ceea ce se întâmplă în clasă. De aceea pot să spun că a aflat presa înaintea noastră. Una peste alta, eu cred că din datele preliminare, dacă am înţeles bine, este profesor acolo. S-a recunoscut lucrul acesta. Eu îi cer public să îşi dea demisia din sistemul de învăţământ. Aştept finalul anchetei la nivelul inspectoratului şcolar. Dacă se va impune completare vom interveni, dar la cât de profesionişti sunt colegii mei din Sibiu sunt convins că vor lua cele mai bune decizii pentru sistemul de învăţământ”, a precizat Pop.

El a menţionat că a cerut Inspectoratului Şcolar Sibiu să asigure alt cadru didactic de religie până la rezolvarea problemei. “Pentru toţi elevii de la clasa respectivă am cerut Inspectoratului Şcolar să asigure un alt cadru didactic la ora de religie până la rezolvarea problemei”, a spus Pop.

Mitropolitul Ardealului: Dacă se adevereşte că preotul profesor de la Copşa Mică a greşit, aşa ceva este de neconceput

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.

“Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput”, a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.

Poliţia şi Parchetul anchetează incidentul cu profesorul preot

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu aşteaptă demisia preotului profesor de religie de la Copşa Mică, care este anchetat în prezent de cei de la Inspectorat, de Mitropolia Ardealului, Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Adela Muntean.

“Din informaţiile pe care le avem de la Inspectoratul Şcolar, ştim că domnul profesor îşi redactează demisia. Încă nu există această demisie scrisă la Inspectoratul Şcolar Judeţean”, a explicat Adela Muntean.

Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere.

″În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a anunţat IPJ Sibiu.

Bănescu (Patriarhie) despre profesorul de la Copşa Mică: E un caz foarte trist; probabil un derapaj psihic

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că gestul profesorului de religie de la Copşa Mică reprezintă un caz foarte trist, care nu poate fi explicat decât printr-un derapaj psihic, dat fiind că preotul profesor este foarte bolnav.

“E un caz foarte trist, care nu ştiu în ce măsură poate fi explicat, dacă a făcut cumva un derapaj psihic. Am înţeles că el e foarte grav bolnav”, a spus Bănescu.

El susţine că filmarea de pe youtube “nu este total edificatoare”.

“E o filmare nu total edificatoare, pentru că nu se vede în filmare concret gestul obscen, dar s-au format două comisii: una a Inspectoratului şi una a Mitropoliei, care vor analiza concret acest caz. În urma analizei va fi dat un comunicat”, a declarat Bănescu.

Vasile Bînescu a subliniat că niciun alt caz similar nu a mai avut loc în cuprinsul Patriarhiei Române.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.