Prognoza meteo, 12 octombrie 2017: vreme caldă, cu intensificări ale vântului

Ziua de joi ne-aduce vreme caldă, soare şi câţiva stropi de ploaie prin nord. Maximele vor fi de la 16 grade în estul Transilvaniei; până la 25 de grade în sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim norii şi după prânz avem atmosfera plăcută şi temperaturi uşor mai ridicate decât miercuri.

Se mai încălzeşte puţin şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Maximele ajung pe la 20-21 de grade; norii vor fi rari şi nici vântul nu va pune probleme.

În nordul Moldovei şi în Bucovina apar ceva înnorări şi e posibil să picure trecător, dar în ansamblu avem vreme bună şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vremea se încălzeşte; dar înnorările persistă şi nu este exclus să cadă câţiva stropi de ploaie. Maximele urcă spre 20 de grade.

Vestul ţării are parte de o zi caldă şi frumoasă, cu maxime de 21-22 de grade. Dimineaţa şi noaptea, pe la câmpie, apar ceva condiţii de ceaţă. Minimele, în creştere faţă de noaptea trecută, ajung la 9-10 grade.

În centrul României găsim vreme bună. Se mai înnorează din când în cald, dar nu sunt anunţate ploi, iar vântul are unele porniri, în special la altitudini mari. Temperaturile depăşesc valorile potrivite momentului: în vestul provinciei se ating 20-21 de grade.

În Oltenia, condiţii meteo foarte bune: soare, câţiva nori şi temperaturi de septembrie. Pe aici se vor înregistreza cele mai ridicate valori, în jur de 25 de grade.

Vremea continuă să se încălzească şi în ţinuturile sudice. Vom avea atmosfera însorită, cu 21-22 de grade la orele prânzului. Temperaturile cresc şi pe timpul nopţii: minimele anunţate sunt de 8-9 grade.

În Bucureşti, vremea frumoasă şi se face mai cald față de acest moment al anului. Maxima ajunge la 22 de grade. Presiunea atmosferică scade uşor; iar la noapte temperatura coboară până în jurul valorii de 8 grade.

Vremea se încălzeşte şi în zonele montane. Vor fi ceva înnorări pe parcursul zilei; însă doar în Carpaţii Orientali s-ar putea să plouă puţin. Vântul va avea intensificări, îndeosebi la altitudini mari.

Vineri avem soare şi vreme caldă, 23 de grade după prânz, vânt activ şi o presiune atmosferică în creştere.

Sâmbătă percepem o răcorire uşoară: vor fi în jur de 18-19 grade, dar va fi tot soare.

Duminică temperaturile urcă din nou şi rămânem cu vremea frumoasă, iar de luni va fi şi mai cald.

La munte, joi se încălzeşte; soare şi doar prin nordul Orientalilor va plouă puţin. Pe creşte, vântul rămâne activ.

Vineri norii se înmulţesc şi pot apărea câţiva stropi în zona Orientalilor şi în Meridionali. Tot aici, în masivele sudice, se înteţeşte şi vântul.

Sâmbătă se răcoreşte, vântul va accentua senzaţia de frig şi atmosfera va fi închisă, cu ploi slabe, sporadice chiar.

Duminică: vreme schimbătoare, un vânt insistent şi temperaturi modeste prin toate masivele.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.