Prognoza meteo 16 octombrie – 12 noiembrie 2018

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 octombrie – 12 noiembrie 2018.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993 – 2016.

15 – 22 octombrie 2018

Vremea va fi frumoasă. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât normele climatologice ale săptămânii în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, cu un deficit mai pronunțat în regiunile nordice.

22 – 29 octombrie 2018

Temperatura aerului este posibil să aibă valori apropiate de normalul termic al perioadei în regiunile sudice și estice și să fie mai coborâte decât acestea în restul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu excepția regiunilor estice și a zonei montane, unde acestea vor fi ușor excedentare.

29 octombrie – 5 noiembrie 2018

Valorile temperaturii aerului se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea unor valori ușor mai ridicate în estul și sud-estul țării.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă în toată ţara.

5 – 12 noiembrie 2018

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale climatologic pentru această dată.

Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval la nivelul întregii țări se vor apropia de cele specifice perioadei, potrivit ANM.

Regimul pluviometric se va situa în jurul valorilor normale ale perioadei, pe întreg teritoriul.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.