Prognoza meteo; cât mai durează vremea de primăvară.

Săptămâna începe cu vreme caldă. Temperaturile vor fi mai mari ca și mediile normale ale perioadei. Valoarea maximă va fi în jur de 15 grade în sudul şi centrul ţării. De joi, temperaturile încep să scadă.

“Și săptămâna aceasta va fi o săptămână mai caldă decât normal, chiar dacă temperatura e în scădere. Temperatura va scădea treptat, până spre sfârșitul săptămânii. Ne vom situa în limitele normale ale regimului termic. Aceste limite au crescut și ele. Am ieșit de sub cea mai rece lună a anului. Avansăm binișor. Limitele normale sunt la maxime -1 până la 6 grade. La sfârșitul săptămânii, ajungem la 0, chiar și 7-8 grade”, a declarat, la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Săptămâna aceasta aduce puțin soare, în diferite părți ale țării, după cum urmează: azi – partea de SE, jumătatea de vest nori și ploi azi. Marți, miercuri, chiar mai puțin soare decât azi. Ploile sunt din ce în ce mai puține. În NV și centru, ceva soare. Dincolo, ceață, mai spune meteorologul.

La munte, însă, continuă să cadă ploi, lapoviță și ninsori.

Spre sfârșitul săptămânii, precipitațiile vor scădea, adaugă Elena Cordoneanu, chiar dacă norii vor fi destul de mulți.

Regimul termic pentru sfârșitul de săptămână va fi chiar puțin peste normal. Nopțile sunt calde pentru această perioadă, în mare parte din țară avem minime pozitive.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.