Prognoza meteo; cum va fi vremea de Rusalii

Sâmbătă, vremea va fi caldă, cu temperaturi mult mai ridicate pentru această perioadă a lunii mai, în aproape toată ţara.

Maximele se vor situa între 22…24 de grade pe litoral şi în jurul a 30 de grade în Câmpia Româna. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare, mai accentuate în a două parte a zilei; vor fi averse şi descărcări electrice local în zonele montane şi submontane, în regiunile sudice, dar şi în partea de nord-vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice.

Vremea la munte

La munte, vremeava fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare, mai accentuate în a două parte a zilei şi la începutul nopţii când local vor fi averse şi descărcări electrice în Carpaţii Meridionali şi în cei Occidentali şi doar posibil şi trecător în rest. Pe arii mici, ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi posibile căderi de grindină de mici dimensiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în timpul averselor.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori. Cerul va prezența înnorări trecătoare şi vor fi averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va suflă moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 24 de grade, iar temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 19 şi 20 de grade.

Duminică, în prima zi de Rusalii 2018, vremea va fi în continuare caldă în majoritatea zonelor ţarii. Temperaturile maxime se vor situa între 21 şi 29 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifestă în special în a doua parte a zilei în vest şi în sud-vest, precum şi la munte, unde vor fi înnorari temporar accentuate şi local averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durata ale vântului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorari trecătoare şi doar izolat ploi slabe, de scurtă durata. În regiunile sud-estice vântul va suflă în general moderat.

Luni, în a doua zi de Rusalii, vremea va fi caldă în toată ţara. Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporar accentuate după-amiază în regiunile vestice şi în zonele montane şi submontane; vor fi averse, izolat torenţiale, însoţite de descărcări electrice în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, local în Banat, Crişana şi Maramureş şi dealurile Olteniei şi pe spaţii mici în restul zonei montane, în Transilvania şi nord-vestul Munteniei. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări izolate, în special asociat averselor.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.