Prognoza meteo; cum va fi vremea în 24, 25 și 26 mai

Noaptea de miercuri spre joi: cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice şi la munte, zone în care cu totul izolat mai pot fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 7 şi 17 grade, anunţă ANM. În zonele joase, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru 24 mai

Joi, va fi mai caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 9 şi 17 grade. Îndeosebi după-amiaza şi seara, în zona de munte şi în regiunile vestice, iar în cursul nopţii, în special în extremitatea nordică a ţării, înnorările vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica nu se va schimba semnificativ, valori mai mici decât în alte regiuni fiind în cele sudice ale ţării şi regimul baric de ansamblu fiind subnormal.

Prognoza meteo pentru 25 mai

Vremea va fi în continuare caldă, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat va cădea grindină şi se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate în intervale scurte de timp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, în sud-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte dinspre nord, apropiindu-se de normalul baric.

Prognoza meteo pentru 26 mai

Vremea se va menţine caldă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, în cursul zilei pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea în sud-est şi pe spaţii mici în celelalte zone. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice, precum şi pe crestele montane, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 28 de grade, iar cele minime între 10 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *