Prognoza meteo; cum va fi vremea in weekend

Sâmbătă, 9 iunie

Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, dar și instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie în Oltenia, Banat, Transilvania, local în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă pot fi însemnate în sud-vestul teritoriului și la munte. Pe arii restrânse va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33 de grade în Lunca Dunării.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă. În a două parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Dimineață, 16-18 grade și la amiază, în jur de 32 de grade.

Duminică, 10 iunie

Vreme caldă. Se menține instabilitatea atmosferică. În regiunile vestice, nordice, centrale, în zonele montane și submontane, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului, mai ales după-amiază vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în sudul litoralului și 32 de grade în Lunca Dunării.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *