Prognoza meteo: frig, ninsori și lapoviță în primele zile din decembrie

Sâmbătă, vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării şi va fi în răcire în special în nord şi nord-est. În Muntenia şi Dobrogea va ploua şi local se vor cumula peste 15…20 l/mp, în Oltenia şi sudul Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania se vor semnala local precipitaţii mixte; în nordul şi centrul Moldovei şi la munte vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est şi în sud-est, precum şi în zona montanã înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 11…12 grade pe litoral, iar cele minime vor fi de la -4 grade în estul Transilvaniei pânã la 6…7 în sudul Dobrogei.

Duminică, vremea va fi închisã şi vor fi precipitaţii cu caracter temporar în toată ţara. În estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei va ploua, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţă şi ninsoare, local mai însemnate cantitativ şi cu depunere de strat de zăpadă. La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montanã înaltã şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 12 grade, uşor mai ridicate în deltã şi pe litoral, iar cele minime în general între -3 şi 6 grade.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *