Prognoza meteo; ninsori în majoritatea regiunilor.

Joi va ninge în multe zone iar vântul va fi din ce în ce mai intens în jumătatea estică a ţării şi va viscoli ninsoarea.

Maximele vor oscila între minus 6 grade în Bucovina şi ajung la 7 grade în zona Dobrogei. În zona Dobrogei se încălzeşte şi vor fi ploi. În rest se aşteaptă lapoviţa şi condiţii de polei, iar peste noapte vin şi ceva ninsori în zonă. Se intensifică şi vântul, iar cantităţile de apă pot depăşi 15-20 l/mp.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi vreme neplăcută, ninsori, lapoviţa şi un vânt tot mai insistent. Pe şosele se poate depune polei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vreme foarte rece şi ninsori destul de consistente. Vântul prinde putere şi va viscoli ninsoarea, mai ales pe timpul nopţii.

În Maramureş şi în nordul Transilvaniei vremea se mai încălzeşte. Maximele ajung pe la 1-2 grade, dar atmosfera se menţine închisă şi temporar, va mai minge.

În ținuturile vestice vin ceva ninsori, iar în Crisana, temporar, cerul va fi și senin . Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, depăşesc uşor pragul îngheţului.

În Transilvania se mai încălzeşte faţă de zilele trecute şi doar prin depresiuni mai sunt valori negative la amiază. Ninsorile continuă; la munte stratul de zăpadă va creşte semnificativ, iar în zonele înalte va fi viscol.

În Oltenia va ninge, atât pe timpul zilei, cât şi după lăsarea nopţii. Termic nu sunt schimbări importante: maximele se opresc pe la 2 grade, iar minimele vor fi uşor negative.

Ninsorile nu ocolesc nici ţinuturile sudice şi se intensifică în orele serii şi la noapte. În Lunca Dunării apare trecător şi lapoviţa, aşa că este risc de polei pe şosele.

La munte, va ninge pe timpul zilei, dar ninsorile se înteţesc în partea a doua a intervalului. În zona Meridionalilor şi în Carpaţii Orientali, stratul de zăpadă creşte destul de mult; pe creste va fi viscol şi vântul depăşeşte 65 km/h.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Vineri se mai răceşte puţin, iar vineri noapte revine gerul. Peste zi mai apar ceva ninsori, slabe şi locale prin sud, centru şi est, dar sporadice în celelalte zone. Vântul va bate puternic și va viscoli zăpadă în sudul şi estul ţării, dar şi pe la munte. Presiunea atmosferică va creşte.

Sâmbătă  vremea va fi  rece, dimineața chiar geroasă în Moldova şi Transilvania. Va mai ninge în nord, centru şi vest, dar în rest, cerul va fi variabil. Vântul sufla mai tare prin sud şi pe la munte, iar minimele cresc perceptibil faţă de noaptea anterioară.

Duminică se încălzeşte în jumătatea vestică, în timp ce în est va fi tot vreme rece, chiar geroasă în sud-est şi în depresiunile Transilvaniei. În Crisana, Maramureş şi Transilvania va ninge temporar, dar treptat, apar ploile şi lapoviţă. În rest, soare cu dinţi.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.