Prognoza meteo până pe 26 august; vremea în fiecare regiune a țării.

Vremea va fi călduroasă în întreaga perioadă de prognoză, în toată țara. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în această săptămână și la începutul săptămânii viitoare.

VREMEA ÎN BANAT

Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor până pe 19 august, iar în perioada și 17-18 august, media regională a temperaturii maxime va depăși 32 de grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 29… 30 de grade. Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații, astfel încât media lor se va încadra, în prima săptămână, între 17 și 19 grade, iar în cea de-a doua, între 14 și 17 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe, dar însoțite și de descărcări electrice va fi local mai ridicată în intervalele 15-17 august și 19-22 august.

VREMEA ÎN CRIȘANA

Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor până pe 19 august. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor fi, în medie, de 28… 29 de grade. Valorile termice nocturne vor avea u șoare variații, astfel încât media lor se va încadra, în prima săptămână, între 16 și 18 grade, iar în cea de-a doua, între 13 și 16 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe, însoțite și de descărcări electrice va fi local mai ridicată în intervalele 15-17 august și 18-22 august.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Astfel, media maximelor va fi de 28…30 de grade, ușor mai scăzută doar în intervalul 21 – 24 august, când se va înregistra o medie regională de 26 …27 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade în prima săptănână și între 11 și 14 grade, în cea de-a doua.

Ploile se vor semnala la nivel local în intervalul 15 – 19 august, dar ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi în general scăzută.

VREMEA ÎN MARAMUREȘ

Între 16 și 19 august, această medie va fi de 29…30 de grade, iar apoi ea va remarca o ușoară scădere astfel încât maximele diurne vor oscila în jurul a 27 de grade. Temperaturile minime vor fi de 15…16 grade până pe 20 august, iar ulterior acestea vor fi ușor mai scăzute, în medie situându-se în jurul a 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor însoțite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 15-19 august și, din nou, în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

VREMEA ÎN MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în prima săptămână cu precădere în intervalul 17-19 august, când se vor situa înregistra medii ale temperaturilor maxime în jurul a 32 de grade. Ulterior, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere și va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor naxime de 26…28 de grade. Minimele nocturne se vor situa între 16…18 grade până în 19 august, pentru ca ulterior să scadă treptat spre 14…15 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă, dar pe arii restrânse pe 15-16 august și în unele zile ale intervalului 19-26 august, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

VREMEA ÎN DOBROGEA

Vremea va fi călduroasă până la data de 18 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 31 de grade, apoi regim termic diurn va marca o ușoară scădere și va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă , cu o medie a temperaturilor maxime de 28…29 de grade. Minimele nocturne vor crește ușor și treptat, de la 18…19 grade la începutul intervalului spre o medie de 21 de grade în 18 august, pentru ca ulterior să scadă din nou spre 18 grade, la finalul celei de a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică va fi redusă, exceptând intervalul 19-21 august, când va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și când vor fi posibile și descărcările electrice.

VREMEA ÎN MUNTENIA

Vremea va fi călduroasă în orele amiezelor, pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu precădere până la 18 august, când media temperaturilor diurne va fi de 32…33 de grade. Apoi aceasta va marca o scădere ușoară și treptată spre 30…31 de grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Minimele termice se vor situa în jurul unei medii de 16 grade în primele trei zile de prognoză, apoi vor fi în creștere, astfel că în zilele de 17, 18 și 19 august se vor atinge medii de 18 grade. Începând cu 20 august și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, mediile nocturne vor marca o scădere ușoară și treptată, spre valorarea de 15 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată între 18 și 20 august, dar ploi slabe, pe arii restrânse, vor fi posibile și în zilele de 17, 21 și 22 august.

VREMEA ÎN OLTENIA

Vremea va fi călduroasă în prima s ăptămân ă de prognoză, când media temperaturilor diurne va fi 32, chiar 33 de grade în data de 18 august. În intervalul 20 – 26 august se va resimți o ușoară scădere a regimului termic diurn, iar maximele se vor situa în jurul a 30 de grade. Minimele termice vor creș te de la o medie de 16 grade în primele zile, până la 18 grade la sfârșitul primei săptâmâni, apoi acestea vor scădea ușor și treptat până în jurul valorii de 16 gradeîn ultimele zile de prognoză.

Gradul de instabilitate va fi mai mare în 19 și 20 august, însă probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și între 15 și 18 august și între 21 și 25 august, însă acestea vor fi în general slabe și pe arii mai restrânse.

VREMEA LA MUNTE

Până la data de 18 august, temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade, iar a celor minime va fi de 11..12 grade. Începând cu ziua de 19 august și până la sfârșitul perioadei de prognoză mediile termice vor marca o scădere ușoară, cele diurne se vor menține în jurul valorii de 18 grade, iar cele nocturne în jur de 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 15…19 august, apoi acestea se vor semnala doar pe spații restrânse.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *