Prognoza meteo pentru 14 și 15 decembrie; revin ninsorile.

Prognoza meteo pentru 14 decembrie confirmă revenirea ninsorilor. Se  anunţă precipitaţii în mare parte a ţării, care se vor extinde în zilele următoare, anunţând astfel un weekend cu zăpadă, ploi sau lapoviţă şi polei. 

Noaptea de joi spre vineri

În jumătatea sudică a ţării cerul va fi variabil, local şi temporar cu nebulozitate joasă, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi persistente. Pe arii restrânse în nordul şi centrul Moldovei precum şi în zonele de munte vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade. În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţă.

Vineri, 14 decembrie

Vremea se schimbă în ţară, deşi valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, vor fi înnorări temporare şi se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord şi nord-est, iar spre seară şi în extremitatea sud-vestică a ţării. Noaptea, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ, pe arii extinse în jumătatea sud-vestică a ţării şi local în rest. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali, sudul Crişanei, Banat şi local în Oltenia şi Muntenia.

Cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice, spre dimineaţă ninsorile se vor transforma pe suprafeţe mici în lapoviţă şi ploaie şi se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 65…70 km/h în sudul Banatului şi în zona montană aferentă precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte în nordul şi estul ţării.

La munte

Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat dinspre sud-vest în toată zona montană. Mai ales noaptea, va ninge, în general moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi pe arii mai restrânse în celelalte masive. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în a doua parte a intervalului, cu viteze ce vor depăşi la rafală 65…70 km/h în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Valorile termice vor marca o uşoară creştere faţă de cele din intervalul precedent.

Sâmbătă, 15 decembrie

Vremea va fi predominant închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul ţării, precum şi în zonele deluroase şi montane din rest, unde vor predomina ninsorile şi va continua să se depună strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, iar spre seară şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formă de ninsoare şi lapoviţă se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice şi parţial în cele centrale, cu rafale în general de până la 45…50 km/h, iar pe creste şi peste 60…70 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costieră a Dobrogei.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.