Prognoza meteo pentru 16 octombrie. Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă.

Vremea pe 16 octombrie va fi caldă, cu temperaturi neobişnuite pentru această perioadă, care urcă până la 25 de grade.

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARŢI

Cerul va fi variabil în nordul, în sudul şi în sud-estul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele munţilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 15 grade, mai scăzute  în estul Transilvaniei, spre -5 grade, unde pe arii restrânse se va produce brumă. Izolat în estul, sud-estul şi centrul ţării vor fi condiţii de ceaţă.

Marți, 16 octombrie

Vremea va fi frumoasă şi mai caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi variabil în sud-est şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în Delta Dunării.

Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 25 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei, unde pe arii restrânse se va produce brumă şi 15 grade în nordul litoralului şi în Dealurile de Vest. Cu totul izolat, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea uşor, astfel regimul baric menţinându-se apropiat de normal.

La munte

Vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Cu totul izolat, dimineaţa şi noaptea, în zonele depresionare şi pe văi se va forma ceaţă.

sursa: observator.tv

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *