Prognoza meteo pentru 17 octombrie

Vremea pe 17 octombrie rămâne deosebit de caldă pentru această lună, dar nu va mai fi aşa pentru multă vreme, în zilele următoare temperaturile fiind în scădere.

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI: Cerul va fi variabil în sud-est şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei, unde pe arii restrânse se va produce brumă şi 15 grade în nordul litoralului şi în Dealurile de Vest. Cu totul izolat în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, 17 octombrie

Vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice mult mai ridicate ca mediile climatologice specifice datei, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 26 de grade, iar cele minime, în general,  între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil spre mai mult senin în cursul zilei, dar cu unele înnorări noaptea, în extremitatea sudică şi de sud-est, unde, cu totul izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări locale pe crestele munţilor, în sudul Banatului, iar în prima parte a intervalului şi în sud-estul teritoriului. Izolat, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Totuşi, vremea frumoasă nu va mai ţine mult. Specialiştii anunţă când vor scădea temperaturile şi vom avea şi primele ninsori din sezon.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Cu toate ca am trecut de jumătatea lunii octombrie, continuăm cu vreme perfectă de toamnă, temperaturi apropiate de vară si cu soare în toată ţara. Spre seară norii se vor aduna în extremitatea sudică şi de sud-est, unde, cu totul izolat va ploua slab. La amiază temperaturile maxime, mai ridicate decât normalele perioadei, vor indica valori de la 19…20 de grade în depresiuni şi pâna la  25…26 de grade în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, Moldova. Veştile bune despre vreme se cam opresc spre finalul săptămanii, de duminică temperaturile încep să scadă, iar de luni sunt posibile şi femonene specifice sezonului rece cu ninsori şi temperaturi negative la munte.

La munte

Vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice mai ridicate ca mediile climatologice specifice acestei date. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări noaptea în masivele sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări locale pe creste.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *