Prognoza meteo pentru 19 octombrie

Vremea pe 19 octombrie, deşi rămâne caldă, confirmă scăderea temperaturilor, dar graduală; valori termice cu câteva grade mai scăzute şi primele semne de ploaie. În weekend, răcirea se accentuează. 

Noaptea de joi spre vineri

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse – ploi slabe în regiunile vestice, iar în cele de sud-est şi burniţă din ceaţă. Condiţii de ceaţă, vor fi cu totul izolat şi în depresiuni, spre dimineaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele specifice datei, vor fi cuprinse între 3 şi 15 grade.

Vineri, 19 octombrie

Deşi în scădere faţă de ziua anterioară în regiunile intracarpatice, vremea va avea valori termice care vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice datei, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări, mai accentuate ziua în vest, nord-vest şi în centru, iar noaptea cu precădere în jumătatea sud-vestică a teritoriului, unde local şi temporar va ploua.

Pe spaţii mici, mai ales în zona montană se vor acumula cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade. Dimineaţa, cu totul izolat va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte dinspre nord-vest, la valori apropiate de normalul baric.

De sâmbătă, răcirea vremii este evidentă şi resimţită, spun specialiştii.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: “Pe masură ce ne apropiem de sfârşitul de săptămâna şi vremea îşi va schimba aspectul, aşadar vom simţi cu adevărat anotimpul de toamna. De mâine norii vor ocupa treptat teren în vest, nord-vest şi în centru, iar  spre seară şi în jumatatea sud-vestică a teritoriului, unde vor fi ploi slabe cantitativ, doar în zona montană se pot strânge cantităţi de peste 10…15 l/mp. Si regimul de temperaturi va marca o scadere uşoară, vor fi maxime ce se vor încadra între 15 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi în est. De duminică vor fi schimbări radicale în aspectul vremii, modificări care se vor mentine şi pe parcursul săptămânii viitoare; vorbim de un nucleu de aer rece care se va poziţiona la nivelul tării noastre, mai ales în vest, centru si nord. În aceste regiuni temperaturile vor marca o scădere accentuată, iar în zonele montane fenomenele vor cele specifice sezonului de iarnă, cu lapoviţă, ninsori şi un vânt mai intens, care va amplifica senzaţia de frig.”

La munte

Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua pe arii relativ extinse, iar cu precădere în zona Munţilor Banatului, izolat se vor acumula cantităţi de apă de peste 10….15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul anterior.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *