Prognoza meteo pentru 23 noiembrie

Vremea pe 23 noiembrie va fi în continuare deosebit de rece în special în Moldova, însă în vest va fi constatată o uşoară încălzire. Prognoza meteo anunţă însă restrângerea precipitaţiilor, care se vor mai înregistra doar cu totul izolat.

NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI

Vreme deosebit de rece în jumătatea de est, în timp ce în restul ţării valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale, chiar uşor mai ridicate în nord-vest. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -6 şi 4 grade. Vor mai fi precipitaţii pe arii restrânse – ploi şi lapoviţă în Oltenia şi doar ploi în Banat şi cu totul izolat în Crişana, iar în zona montană aferentă local vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş.

VINERI, 23 NOIEMBRIE

Vineri, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra între -3…-2 grade în Moldova şi 8…9 grade în Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. Cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade.

Cerul va fi parţial noros şi doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie sau burniţă şi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură, dimineaţa şi în special pe parcursul nopţii.

La munte

Cerul va fi parţial noros şi doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie sau burniţă şi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice nu vor prezenta variaţii semnificative comparativ cu ziua precedentă.

Încălzire uşoară sâmbătă

Vremea se va încălzi uşor, dar cu toate acestea în Moldova va fi în continuare cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar mai ales dimineaţa şi noaptea şi în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse în vestul, nordul şi centrul ţării şi doar izolat în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *