Prognoza meteo pentru 28 august

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARȚI

După miezul nopții, se vor înregistra ploi în centrul și sudul extrem al țării și local la munte. În restul țării, cerul va fi variabil, iar precipitațiile se vor semnala doar izolat. Temperaturile vor fi între 12 – 13 grade în Carpații Orientali și 22 – 23 de grade pe litoral.

Vremea pe 28 august în ţară

Marți, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogei, în centrul și sudul Moldovei, dar și local în Oltenia. Indicele temperatură-umezeală se apripie de pragul critic de 80 de unități, iar izolat le va depăși ușor. Caniculă va fi și pe litoral.

După-amiază însă, la munte și în zonele de deal, în estul Transilvaniei și pe arii restrânse din Oltenia și Muntenia va ploua și există riscul formării de furtuni. Cantitățile de apă pot depăși 25 – 30 de ml/mp, spune ANM.  În restul țării pot fi doar ploi slabe și izolate.

Maximele zilei vor fi de la 24 de grade în estul Transilvaniei la 34 de grade în sudul și estul Munteniei. Minimele zilei vor porni de la 11 – 13 grade în zonele de depresiune, până la 22-23 de grade la mare.

LA MARE

Vremea va fi foarte călduroasă marți pe litoral. Spre după-amiază va fi chiar caniculă, când indicele temperatură-umezeală atinge pragul disconfortului termic de 80 de unități. Maximele sunt între 28 – 31 de grade, iar minimele între 22 – 23 de grade Celsius. Apa mării va avea o temperatură de 25 – 26 de grade.

LA MUNTE

Vremea va fi ploioasă în zonele montane. Precipitațiile se vor înregistra în special după-amiaza și seara. Vor fi averse, descărcări electrice și vântul va avea unele intensificări temporare. Temperaturile pe 28 august rămân în parametrii înregistrați zilele trecute în zona Carpaților.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *