Prognoza meteo pentru 5 septembrie; ploi și vijelii în aproape toate regiunile!

Prognoza meteo pentru 5 septembrie anunţă ploi şi vijelii în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi în scădere.

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI

Va ploua torenţial în mai multe regiuni, în special în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, Oltenia şi nordul Moldovei. În restul ţării, precipitaţiile vor fi pe suprafeţe restrânse, şi vor fi semnalate spre dimineaţă. Temperaturile pornesc de la 9 – 10 grade în depresiunile intramontane, până la 19 de grade pe litoral.

MIERCURI, 5 SEPTEMBRIE

Vremea se schimbă la nivelul întregii ţări, din cauza instabilităţii atmosferice. Ploi şi vijelii sunt aşteptate să lovească în majoritatea regunilor, din cauza unui ciclon atmosferic, instalat marți, în România. Precipitaţiile vor fi prezente în special în sud-est, dar şi în regiunile de deal şi de munte, unde cantităţile vor fi semnificatve, peste 25 – 35 de ml/mp în unele zone. În sud-est riscul de furtuni e ridicat, fiind prognozate intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi şi condiţii de grindină.

Va ploua şi în restul ţării, dar precipitaţiile nu vor la fel de extinse, ci se vor manifesta local. Şi în aceste zone sunt anunţate ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, arată ANM.

Şi la nivelul temperaturilor va fi resimţită schimbare: faţă de zilele trecute, când domina canicula, valorile termice sunt în scădere. Maximele urcă de la 21 la 29 de grade, iar minimele vor fi între 10 – 19 grade. Presiunea atmosferică va fi în schimb constantă.

LA MARE

Vreme instabilă pe litoral şi se va răci. Sunt anunţate averse şi descărcări electrice, cu intensificări ale vântului în timpul nopţii, dar şi atunci când plouă. Temperaturile maxime vor fi între 23 – 24 de grade, iar cele minime între 18 – 19 grade. Apa mării va avea valori de 23 – 25 de grade.

LA MUNTE

Vremea va fi în ploioasă miercuri în zonele montane. Precipitaţiile vor fi frecvente şi însemnate cantitativ. Condiţii de furtună sunt semnalate şi în unele regiuni din Carpaţi. Temperatura e în scădere în majoritatea zonelor de munte.

sursa: observator.tv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.