Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vești bune de la meteorologi. Se încălzește vremea, temperaturile vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul Dobrogei.

Miercuri

Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, în Maramureş, în nordul Moldovei, mixte în restul Moldovei, Transilvania şi nordul Crişanei şi predominant sub formă de ploaie, pe arii restrânse, îndeosebi la începutul zilei, în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mici se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari unde va spulberă zăpada şi trecător va viscoli ninsoarea şi în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul Dobrogei. Izolat se va semnala ceaţă.

La munte

La munte, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant ninsori, ziua în masivele nordice şi local în rest, iar noaptea în masivele sudice şi sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, spulberând zăpada şi viscolind ninsoarea. Temperatura aerului va creşte uşor.

Joi

Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ, local în jumătatea de sud a țării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova, în zona Carpaților Orientali, mixte în celelalte masive montane, precum și în Transilvania și în Maramureș și mai ales sub formă de ploaie în restul teritoriului. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul și sud-estul țării, precum și la munte, unde la rafală va atinge viteze cuprinse în general între 50 și 60 km/h. În Carpații Orientali și la altitudini mari în restul zonei montane trecător zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în nordul Moldovei și 10 grade în sudul litoralului.

Vineri

Vremea va fi în continuare închisă și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, precum și în Carpații Meridionali și Orientali, mai ales ploi în sud-est și mixte în rest. Local se va forma polei. Temperaturile maxime se vor încadra între –7…-6 grade în nordul şi centrul Moldovei și 8-9 grade pe litoral.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.